Wist je dat slechts 2% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente eet! Bij de benodigde 250 gram wordt uitgegaan van de bereide hoeveelheid. Bij bloemkool is de hoeveelheid die je eet dus veel minder dan de zwaarte van de bloemkool zelf. Tenzij je biologisch koopt en de blaadjes ook eet. Ja, dat kan! Bij Live Green is groente eten geen hype. Wij inspireren jou al vanaf het eerste begin om meer groente te bereiden. Omdat het zo gezond is. Weten hoe je makkelijk meer groente eet? Check onze 7 tips:
Ook interessant: Biologische arganolie: het vloeibare Marokkaanse goud
Met deze 7 tips eet je makkelijk meer groente
-
Bij elke maaltijd
Als je ervoor zorgt dat je bij elke maaltijd groente gebruikt, kom je makkelijk aan je 250 gram. Begin ’s morgens met een rijk gevulde omelet, een groene smoothie of een broodje gezond. Neem tussendoor wat rauwkost en ’s middags een goed gevulde maaltijdsalade of homemade soep. Zorg dat je bij de avondmaaltijd altijd 2 soorten groenten op tafel zet. En het is een makkie om aan je 250 gram te komen.
-
Taart van groente
Zelfs als je een jarige hebt kun je heel makkelijk groente toevoegen. Zo kreeg ik laatst taart van pastinaak! Maar ook wortelcake of zwarte bonen brownie is gewoon hartstikke lekker. Bij de borrel past een grote bowl guacamole die je niet alleen met nacho’s serveert, maar ook met diverse stukjes rauwkost.
De 250 gram telt alleen voor volwassenen. Kinderen vanaf 4 jaar wordt tot 150 gram per dag aanbevolen. Vanaf 8 jaar is dat 200 gram. Ook groente in glas of uit de diepvries tellen mee. Daarmee heb je bovendien altijd groente in huis. En dus geen excuus meer om niet aan die 250 gram te komen! Dat is tevens tip 3 😉
-
Inspiratie uit kookboeken
Zorg dat je genoeg inspiratie in huis hebt. Inmiddels zijn er heel veel kookboeken met groente in de hoofdrol. Zoals in Souq, waarmee je een hele tafel vol kleine gerechtjes op tafel kunt zetten. Nodig al je vrienden uit, zodat iedereen aan z’n 250 gram groente op een dag komt!
-
Check elke zaterdag Live Green Magazine
Wat natuurlijk ook kan: elke zaterdag het recept van Sandra maken. Omdat ze gluten- en lactosevrij eet en bovendien vegetarisch is, maakt Sandra automatisch gerechten met veel groente. Zelfs recepten waarvan je het niet verwacht, zoals deze pizza met een bodem van bloemkool.
-
Kies voor EkoMenu
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik krijg elke zaterdag het Variatie EkoMenu in huis. Hierin zitten 4 maaltijden die allemaal per persoon 250 gram biologische groente bevatten. Zo hoef ik zelf niet meer na te denken of ik wel voldoende groente in huis haal én eet. Bovendien krijg je tips hoe je nóg meer groente kunt eten. Door bijvoorbeeld de schillen van je bio aardappeltjes kort en knapperig te frituren. Alles in de zak is 100% biologisch, dus 100% eetbaar! Met de code korting10%livegreenmagazine krijg je 10% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
-
No waste: bio budget en duurzaam
Zoveel groente eten duur? Dat hoeft niet zo te zijn. Als je van het seizoen koopt. Bovendien is dat duurzamer voor de aarde, zeker als je biologisch koopt. Daarbij blijft de bodem vruchtbaar. En je hoeft niet te vrezen dat er op het groen van je bospeen chemische stoffen zijn achtergebleven. En dus kun je hiervan een lekkere pesto maken.
Om over na te denken als je te weinig groente eet
Volgens het Voedingcentrum hoef je geen extra vitamines en mineralen via supplementen tot je te nemen. Omdat alles in onze voeding zit. Maar ook het Voedingscentrum zegt dat we veel te weinig groente eten. Daarom promoten ze groente en staat dat in de belangstelling van alle media. Dan is 1 + 1 toch 2? Dan krijgen we dus niet voldoende vitamines en mineralen binnen? Daarover is in elk geval Gert Schuitemaker, orthomoleculair farmaceut en doctor in de Geneeskunde het allang over eens, zoals ik al eerder schreef. Hij pleit voor het gebruik van voedingssupplementen en gaf ook aan waarom.
Zo, inspiratie genoeg om meer groente te eten. Wat staat er vanavond bij jou op het menu?
Geef een reactie