Het is fijn om te weten waar je voor kiest als je biologische producten koopt. Wij van Live Green Magazine helpen jou om meer inzicht te krijgen.
Er zijn in Nederland drie verschillende biologische keurmerken. Lees hier in de blog welke dit zijn.

Of bekijk ons woordenboek om meer te leren over biologisch.
Lees ook de andere artikel over biologisch
Biologische bloembollen zijn meer dan mooi
De gezondheid van de bodem waarop bloembollen worden geteeld, is de laatste jaren drastisch gedaald. Er is nauwelijks nog bodemleven. Dat komt door het grootschalige gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en…
Mini-docuserie over natuurpositieve landbouw
AANRADER: de Natuurgedreven mini-documentaireserie over Nederlandse bio(dynamische) eiwitboeren. In vier afleveringen zie je hoe natuurpositieve landbouw eruit ziet. De passievolle en persoonlijke verhalen van deze boeren laten je inzien welke…
Biologisch is een vorm van natuur inclusieve landbouw
Biologisch is onderdeel van de oplossing van de problemen die in de landbouw zijn. Ook de EU zet vol in op biologisch. Toch lijkt het in discussies nog steeds not…
Odin bio supermarkt al 40 jaar richting vitaal voedselsysteem
In Alkmaar en Bergen vind je biologische winkels van de coöperatie Odin. Van dit steward owned bedrijf kan iedereen lid worden. Jij dus ook. Waarom dit interessant is? Odin koerst…
Hoe weet ik dat mijn koffie duurzaam is? En biologisch?
Je kunt wel kiezen voor lokaal, maar bij koffiebonen kopen is dat wat lastig 😉 Toch kun je ook dan kiezen voor duurzaam. Maar wat is eigenlijk duurzame koffie? We…
Hoopvol 2023: actieplan biologisch startschot voor meer bio consumptie
Wow! We starten 2023 hoopvol! De regering heeft het actieplan biologisch in het leven geroepen om de biologische productie en consumptie fors te laten groeien. Doel is dat in 2030…
Biologisch kerstverhaal anno 2022
Michaël Wilde, directeur van Bionext, postte een bijzonder verhaal. Wij plaatsen het graag als biologisch kerstverhaal anno 2022. Het is mooi om te overdenken hoe wij dingen gewoon zijn gaan…
‘Wanneer worden we wakker en zeggen we dat het genoeg is’
Bert van Ruitenbeek, directeur van Stichting Demeter, het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding maakt zich – terecht – zorgen. Hij poste een gedachte-oefening om je wakker te maken en…
Twee diëtisten over plantaardige versus dierlijke eiwitten
Blogger, agro-diëtist en bio boerin Irene van ERF-1 las op LinkedIn een bericht van een diëtist en voorstander van plantaardig. Die claimt dat in vlees, zuivel en ei niets unieks…
Bettina bakt in haar biologische bakkerij Duitse taarten
Bettina bakt in haar biologische banketbakkerij in Amsterdam vanuit de Duitse baktraditie de lekkerste biologische taarten en koekjes. Dus houd je van lekkere taart en eet je graag biologisch? Proef…