Het is fijn om te weten waar je voor kiest als je biologische producten koopt. Wij van Live Green Magazine helpen jou om meer inzicht te krijgen.
Er zijn in Nederland drie verschillende biologische keurmerken. Lees hier in de blog welke dit zijn.
Of bekijk ons woordenboek om meer te leren over biologisch.
Lees ook de andere artikel over biologisch
Biologische soepkip: lekker én duurzaam
Wil je af en toe genieten van een stukje vlees? Voor een bewuste consument is een biologische soepkip een duurzame keuze. Daarmee heb je de perfecte basis voor een hartverwarmende…
Robin Food: een echte piskijker checkt zijn urine op glyfosaat
Doe je mee met de nieuwe Voedselcoalitie? Dan raak jij je er steeds meer van bewust wat je in je lichaam krijgt. Zoals glyfosaat: het meest gebruikte bestrijdingsmiddel in de…
Kies Nederlandse biologische boekweit: een gezonde en smaakvolle traditie op je bord
Nederlandse boekweit was 150 jaar geleden een van de grootste gewassen in Nederland. Het was het basisvoedsel voor een groot deel van de bevolking. Door de opkomst van kunstmest, bestrijdingsmiddel…
Thank a Farmer Dag: laten we onze Biologische Helden eren
Het is belangrijk om de goede dingen in ons leven te eren. Vandaag, 12 oktober, is het Thank a Farmer dag. Ik ben dankbaar dat de biologische boeren voor mij…
GeluksVogels voor het beste bio eitje
Tik je af en toe een eitje en wil je dat zowel de kip als haan daar niet onder hoeven te lijden? Kies dan voor biologische GeluksVogel eitjes. Hier leven…
Juni is de maand van het kalf bij de koe houden. Doe jij mee?
Kalf bij de koe, dat gebeurt toch altijd? Nou… nee dus. Ik was bij biodynamisch boer Gerard Keurentjes, die dit wel al 14 jaar doet. Zo werkt hij met de…
5 tips: via jouw eten positief bijdragen aan biodiversiteit
Vandaag, 22 mei, is het de internationale dag van de Biodiversiteit. De VN wil ons hiermee bewust maken van het belang van biodiversiteit. Met biodiversiteit wordt de grote verscheidenheid aan…
Onderzoek laat zien: we willen met z’n allen minder gifresten op groente en fruit
Maak jij je wel eens zorgen over gifresten op fruit? Dan ben je niet alleen. Volgens een onderzoek maakt 95% van ruim 27.000 door Radar ondervraagde consumenten zich daar zorgen…
Paved Paradise docu onwetenschappelijke aanval op biologische landbouw
Tosca Peschier onderzoekt al ruim 10 jaar de macht van agro-multinationals in onze voedselketen. Reden waarom ze een opiniestuk schreef over de nieuwe documentaire ‘Paved Paradise‘. Hierin beweren de filmmaker…
GM, GMO, GGO: zie jij door de bomen het bos nog?
Soms vraag ik mezelf wel eens af of sommige dingen opzettelijk onduidelijk worden gemaakt voor de consument. Neem nou de termen GM, GMO of GGO. Weet jij nu eigenlijk waar…