Gastblogger Sandra weet van de meest gekke ingrediënten smakelijke gerechten te maken. Wat dacht je van zwarte bonen en balsamicoazijn in je deeg? Het levert heerlijke lactose-, suiker- en glutenvrije brownies op!
Lactose- , suiker- en glutenvrije brownies van bonen
Dit heb je nodig
- 1 blik zwarte bonen (400 gram)
- 50 gram cacaopoeder (raw, maar gewone kan natuurlijk ook)
- 2 eieren
- 8 a 10 dadels zonder pit in kleine stukjes gesneden
- 160 gram pure chocolade (72%, biologisch), in kleine stukjes gehakt
- 1 eetlepel rijst- óf amandelmelk (ongezoet)
- 1 theelepel balsamicoazijn
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baksoda
- 1 theelepel (koude) koffie
- ½ eetlepel olie (ik heb walnootolie gebruikt)
- Klein handje walnoten, ongebrand
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een vierkant bakblik in en bekleed het met bakpapier.
- Doe de bonen in een blender en maal ze fijn, doe de eieren, cacaopoeder, dadels, olie, melk, balsamicoazijn, baksoda, bakpoeder en koffie erbij en blend alles tot een mooi glad geheel.
- Giet het beslag in een kom en voeg daaraan de stukjes chocolade toe, roer alles goed door elkaar.
- Giet het deeg in het bakblik, breek de walnoot in kleine stukjes en strooi ze over het beslag.
- Bak de brownies in 30-32 minuten en laat afkoelen voordat je er stukjes van snijdt.
Heerlijk bij een warme kop verse muntthee!
Sandra’s tip: wel de walnoten ongeveer 15 minuten in een schaaltje met water, dan verbranden ze straks niet in de oven.
Janneke Rosenbrand zegt
wat een interessant recept Sandra, ik ga het echt proberen!
sandra zegt
Hallo Janneke,
Het is echt een verassend recept en een topper voor de chocolade liefhebbers onder ons!