Blogger Sigrid las een artikel over ‘zuur bloed’ en dat dit de oorzaak kan zijn van allerlei ziektes en kwaaltjes: “Ik weet al dat roken (doe ik niet) en stress (hmmm….) hier invloed op hebben, maar dus ook – uiteraard? – voeding. Ik hoorde mijn kids al roepen: zie je wel dat ons dagelijkse zure sinaasappel/grapefruit/citroensapshotje helemaal niet nodig is… Maar gek genoeg heeft de smaak van voedsel niets met zuur te maken. Juist de verschrikkelijk zure citroen heeft een basevormend (alkaliserend) effect. Dankzij ons wonderlijke lichaam produceer ik basische buffers die het citroenzuur neutraliseren.”
Ook interessant: Misschien ben jij wel een zuurpruim zonder het te weten.
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Chlorofyl
Ik las dat ziektes niet zouden overleven in een alkalisch lichaam. De zuurtegraad van mijn lichaam (de pH-waarde) zegt blijkbaar iets over de gezondheid van mijn lijf. Suiker, dierlijke vetten en eiwitten, zonnebloemolie, koffie, frisdrank, pasta, brood, witte rijst en alcohol – om er maar een paar te noemen – hebben een verzurende werking. Kenners zeggen dat ik veel groen moet eten om mijn bloed te ontzuren. Daarbij geldt: hoe groener de groente, hoe meer chlorofyl (bladgroen; een soort natuurlijk schoonmaakmiddel voor je lichaam, heel krachtige antioxidant én energiedrager), hoe hoger de alkaliserende werking.
Onderzoek over bloed ontzuren
Topper onder chlorofyl blijkt tarwegras, dat net zoveel chlorofyl bevat als 1 kg rauwe spinazie. Bovendien staat 1 ‘shotje’ qua vitaminen en mineralen gelijk aan mijn dagelijkse behoefte groente en fruit én het zou voldoende stoffen bevatten om de verzuring in mijn bloed, weefsel en darmen op te ruimen! Op www.grass2juice.nl vind ik een recent onderzoek over dit supergroene grasje dat claimt dat het drinken van tarwegrassap een positieve invloed heeft op het herstel van overbelaste spieren (waar dus veel zuurvorming in is opgetreden).
Verbaasde artsen
Ik bel met grass2juice en krijg Nick Sluijter aan de lijn. Op mijn vraag of tarwegrassap nu écht een ‘superfood’ is, legt hij uit dat er verschil is in soorten tarwegras en de hoeveelheid nutriënten. Zijn tarwegras is 100% biologisch en bevat zeer veel voedingswaarden. Net nog had hij een moeder aan de lijn die niet meer wist wat ze met de hernia van haar 13-jarige dochter aan moest. Ze begon met tarwegrassap en na 5 weken was ze zonder operatie praktisch volledig hersteld, tot verbazing van de artsen. Ook was ze opeens van haar acne af.
Hmmm…tijd voor mijn eigen gebruikerservaringen, zegt mijn groene onderbuikgevoel. De komende weken ga ik tarwegrassap en chlorofyl proberen om te zien wat het met mijn gezondheid doet. In elk geval zal het mijn bloed ontzuren. Een extra energieboost deze kwakkelwinter is nooit weg, toch?
Beeld: Lukas-Gojda
Geef een reactie