Driekwart van de Nederlanders eet ongezond en het eten van voldoende groente is nog niet ingeburgerd bij velen, waaronder kinderen. Toch is het heel simpel. Als je paprika op het menu zet. Want paprika’s dragen bij aan een gezonder eetpatroon en zijn op vele manieren te eten.
Consumptie groente en fruit zorgwekkend
In april 2015 maakten het CBS en RIVM bekend dat slechts een kwart van de bevolking de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad haalt. Vooral bij jonge kinderen en jongeren lijkt het alsof het eten van voldoende groente en fruit amper een rol speelt in hun dagelijkse eetpatroon. Ongeveer 30% van de kinderen op de Nederlandse basisscholen eet voldoende groente en fruit en in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar voldoet een zorgwekkende 14% aan de richtlijnen.
Recepten online
Met de ‘Tijd voor Paprika’ actie kun je als oma of moeder jonge kinderen helpen om op elk tijdstip van de dag op een gemakkelijke manier een smaakvol en gezond gerecht maken. Op de campagnesite tijdvoorpaprika.nl vind je recepten die in weinig tijd klaar te maken zijn, zodat je toch iets lekkers en vooral gezonds op tafel zet.
Vier redenen om paprika te eten
- Paprika’s bevatten de meeste vitamine C van de meest gegeten groenten en fruit. Zo bevatten ze meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappels.
- Paprika’s zijn geschikt voor iedereen en passen binnen elk dieet. Paprika’s zijn vet-, suiker-, koolhydraten- en glutenvrij en bevatten bijzonder weinig calorieën.
- Je hoeft geen chef te zijn om paprika’s te bereiden. Ze zijn natuurlijk te verwerken in de warme maaltijd, maar je kan ze ook gewoon rauw eten als snack. Zo blijven de meeste vitamines behouden.
- Er is voor iedereen wel een soort of smaak paprika, van de stevige blokpaprika’s in vier kleuren en smaken tot de kleine zoete oranje snackpaprika’s.
Geef een reactie