Deze bio ingrediënten heb je nodig
Voor 4 personen, bereidingstijd 25 min.
- 450 g (ontdooide) witvisfilet, in stukken. 50 g apart houden voor je baby
- 15 g peterselie, fijngehakt, 1 el apart houden
- 10 g bieslook, fijngehakt
- 1 ei
- 5-6 el paneermeel (of fijngemaakte havermout)
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 bos wortels in fijne reepjes (julienne, 150 g), 75 g apart houden
- 100 ml olijfolie
- 4 bruine bolletjes
- 4 el mayonaise
- Naar keuze gewassen sla, komkommer en tomaat
Zo maak je de visburger
- Meng in een keukenmachine de vis, verse kruiden, het ei, 1-2 el paneermeel, geperste teen knoflook en peper/zout tot een stevige massa.
- Vorm met je handen 4 mooie burgers en wentel deze in de overgebleven paneermeel.
- Voor je baby: kook intussen in een klein pannetje de 75 g overgebleven apart gehouden wortel en stoom daarboven in een vergiet het stukje apart gehouden vis in circa 5 min. gaar.
- Verhit in een braadpan de olie en bak de visburgers in circa 5 min. rondom bruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Voor jezelf
Besmeer de bolletjes met mayonaise. Beleg met de groente en visburger.
Voor je baby vanaf 6 maanden
Maak een smeuïg mengsel van de gekookte wortel met de gestoomde vis erdoorheen geprakt.
Voor je peuter
Geef een gepureerd hapje van de wortel en gestoomde vis en wat peterselie met een stukje brood. Zet ook wat stukjes groente op tafel om lekker van te smikkelen.
Beeldmateriaal: Samen aan tafel – Gees van Asperen
Het boek Samen aan tafel koop je hier.
Geef een reactie