“Tik eens een ander eitje met Pasen. Zoals in dit makkelijk te maken brunchgerecht: gevulde paprika met ei!”
Ook lekker van Sandra: Sandra’s appeltaart: lekker en glutenvrij!
Gevulde paprika
Gluten- en lactosevrij
4 personen
2,15 euro p/p
Oven voorverwarmen op ca 195 graden
Dit heb je nodig
- 2 rode paprika’s
- 4 eieren
- 1 blikje tonijn
- 1 tn geraspte knoflook
- Flinke hand verse spinazie, grof gehakt
- 1 avocado, ontpit en in plakjes
- 4 el oude geraspte geitenkaas (optioneel)
- 2 el Edel gistvlokken (optioneel)
- Verse tijm en rosemarijn
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Snijd de paprika in de lengte door de helft en ontpit ze.
- Laat de tonijn uitlekken en schep deze om met de knoflook en wat peper en zout naar smaak.
- Vul de paprikahelften met de spinazie, tonijn en plakjes avocado.
- Breek in iedere helft voorzichtig een ei en laat ca 25 minuten stollen in de oven.
- Serveer de paprika’s met wat verse tijm, rozemarijn en edelgistvlokken. Sprenkel er nog wat olijfolie over en de pijnboompitjes.
TIP: vervang de edelgistvlokken door oude geitenkaas of de tonijn door zalm.
Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie