Geroosterde aardappelpartjes
oven 200°C – 15 min.
Ingrediënten
• 600 gr Carisma ongeschilde aardappelen
• 4 teentjes knoflook
• 2 takjes rozemarijn
• 4 takjes tijm
• 40 ml olijfolie
• zout en peper
Bereidingswijze
• Snij de aardappels in partjes en kook ze in ruim water ongeveer 5 minuten. De partjes zijn dan nog stevig, maar wel al voorgegaard.
• Giet af en schud ze droog.
• Snij de knoflook, rozemarijn en tijm fijn (alleen de blaadjes, niet de takjes) en doe ze samen met de aardappelpartjes in een braadslee.
• Besprenkel de partjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
• Bak de partjes in ca. 15 minuten mooi bruin en krokant in de oven.
Pittig gekruide ovenfriet
oven 200°C – 15 min.
Ingrediënten
• 400 gram Carisma ongeschilde aardappelen
• 40 ml olijfolie
• Zeezout
• Chilivlokken
• 4 takjes tijm of 2 eetlepels gedroogde tijm blaadjes
Bereidingswijze
• Snij de aardappels in de lengte doormidden en daarna in lange reepjes.
• Zet de frietjes royaal onder water in een pan en kook ze ongeveer 4 minuten. De frietjes zijn dan nog stevig, maar wel al voorgegaard.
• Leg de droog gemaakte frietjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en besprenkel met olijfolie.
• Keer de frietjes tussentijds om, voor een gelijkmatige kleuring.
• Snij de tijmblaadjes fijn en voeg ze ongeveer 3 minuten voordat de frietjes klaar zijn toe.
• Voor serveren bestrooi je de frietjes met wat zeezout en voor een pittige smaak met wat chilivlokken.
Geef een reactie