In Amsterdam is de allereerste The Dutch Weed Burger Joint geopend. Denk jij gelijk aan een coffeeshop? Fout. Het is een vegan-seaweed-fastfood-bar. Daarmee heeft Amsterdam een wereldprimeur binnen. Ook Lisette Kreischer is betrokken bij dit project.
Ook interessant: Leerzame zeewier-workshop
Vegan-seaweed-fastfood-bar
Het zal even slikken zijn voor toeristen die speciaal voor ons drugseleid naar Amsterdam komen. In dit restaurant vinden ze geen joints maar 100% vegan fastfood. Dit eten is verrijkt met micro-algen en Zeeuws zeewier uit de Oosterschelde. Hiermee willen de eigenaren een andere denkwijze promoten, namelijk een wereld waar een plantaardige levensstijl niet meer abnormaal, maar een gewoonte is.
‘Serving positive change’ is het credo van The Dutch Weed Burger Joint. Dankzij het streetfood concept kun je hier op een toegankelijke manier kennis maken met de plantaardige keuken. Want dit restaurant is er niet alleen voor veganisten, ook vegetariërs en iedereen die van lekker eten houdt is hier welkom.
Seawharma en een Weed Dog
Heb je trek gekregen in 100% plant-powered fastfood, dan moet je naar Amsterdam West. Pal achter de Kinkerstraat vind je de vegan-seaweed-fastfood-bar The Dutch Weed Burger. Van ‘s ochtends tot s’ avonds kun je hier vertoeven. Naast de beroemde zeewierburger – al jaren verkrijgbaar op festivals en in restaurants – vind je hier ook nieuwe plant-based fastfood ‘klassiekers’ op het menu. Wat dacht je van Seawharma, een Dutch Weed Dog en Wish ‘n Chips. Sterk staaltje creativiteit, vind je niet?
Ook politiek is plant based minded
Dat we met z’n allen minder producten van dieren zouden moeten eten is inmiddels bekend. Ons huidige voedselsysteem is killing voor onze planeet en een (meer) plantaardige levensstijl kan daar verandering in brengen. Dat zou betekenen: geen bio-industrie ellende, geen verspilling van bronnen en geen overdruk op de ecosystemen op onze planeet. Ook de politiek legt nadruk op de shift naar een plant based lifestyle. Zo heeft staatssecretaris Martijn van Dam bekend gemaakt dat er de komende jaren 5 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de zeewierteelt in Nederland van de grond te krijgen.
Eten van de toekomst
Zeewier is de eiwitbron van de toekomst en ongelooflijk rijk aan hoogwaardige eiwitten en omega 3-vetzuren. De teelt van zeewier verspilt geen kostbare landbouwgrond en verbruikt nauwelijks drinkwater. The Dutch Weed Burger verrijkt zijn producten met Royal Kombu, een krachtig winterwier dat duurzaam is geteeld in Nationaal Park Oosterschelde. Proef je dan puur zeewier? Nee hoor, de smaak is heel subtiel zodat je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken van deze lifestyle.
Weed Burger Bagel
Woon je niet in de buurt van Amsterdam, dan kun je bij Bagel & Beans The Dutch Weed Burger Bagel uitproberen. Het is een ziltige beleving met een krokante crust! De Bagels & Beans-burger kan geserveerd worden op een speciale O-Mega bagel, verrijkt met de micro-alg Chlorella. De smaakmakende Weed Sauce ontbreekt uiteraard niet in deze nieuwe topcombi!
Je vindt de vegan-seaweed-fastfood-bar The Dutch Weed Burger Joint aan de Nicolaas Beetsstraat 47 in Amsterdam. Maandag en dinsdag gesloten.
Geef een reactie