Zeewier is helemaal in. Het is gezond en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Zo ook overheerlijke zeewierfalafel. Echt een aanrader!
Zeewierfalafel
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 200 g gaar gekookte aardappels
- 135 g gekookte kikkererwten
- Paar lepels room
- Scheutje shoyu
- 1 lepel sesamolie
- 1 lepel tijm fijngehakt
- 1 theelepels dille
- Bosjes bieslook, fijngehakt
- ½ theelepel paprikapoeder
- Ongeveer 2 à 3 lepels zeewier: zeesla. dulse of wakamé
- Zout,peper
- (evt. losgeklopt eitje om beter te binden)
- 2 lepels fijngehakt gedroogd zeewier + 1 lepel sesamzaad
- 2 lepels zonnebloemolie
- (citroensap)
Zo maak je het
- Pureer de aardappels en erwten
- Voeg room, shoyu, sesamolie, tijm, dille, fijngehakte bieslook, paprika, fijngehakt zeewier en zout/peper (ei) toe.
- Roer tot een gladde massa
- Draai balletjes en duw ze iets plat
- Paneer ze met het fijngehakt zeewier / sesamzaadmengsel
- Laten opstijven voor gebruik
- Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de koekjes langzaam rondom goudbruin. Evt. besprenkelen met citroensap
Geef een reactie