Met de bijzondere biologische Kamper kazen van boerderij Erf 1 maak je een mooie combi op jouw kaasplank. De melk komt van de eigen koeien en bio boerin Irene maakt er op eigen erf volgens familierecept rauwmelkse kaas van mét natuurkorst. Aangevuld met een biologische wijn of speciaalbier gemaakt van lokaal graan, serveer je een Koninklijke aangeklede borrel waar Alex en Maxima jaloers op zouden zijn 😉
Ook interessant: duurzame pilot met jersey stiertjes, die geven geen melk

Natuurgerijpt in de terpkelder van de boerderij
Irene: “De smaak van de onze Kamper Terp Kaas Jong belegen is typerend vanwege de oppervlakte rijping (natuur flora). De witschimmel die van nature in de rauwe melk zit, komt tot uiting op de natuurkorst van de kaas. De kaas rijpt in onze 300 jaar oude terpkelder van de boerderij.”
Ook Lekker met een oranje soepje van paprika. Biobudget
#BioBordje is puur genieten op Koningsdag
Jouw kaasplankje maak je compleet met de biologische Kampereilander Oud en Kampereilander met kruiden. Irene: “Een lekkere traditionele Goudse ‘Kaas van de Boerderij’. De naam komt van het Kampereiland, waar onze boerderij staat en onze koeien de melk produceren. Onze oude kaas krijgt ook écht de tijd: die rijpt 10 maanden en heeft een mooi kristalletje. We maken de Kampereilander ook met diverse kruiden, zoals brandnetel of Italiaanse kruiden. Je kunt ze onder meer online kopen in de biologische Hofwebwinkel, die ze bij jou thuis bezorgt.
Kom kaasmaken met bio boerin Irene
Tip: Wil je zien hoe bio boerin Irene op Erf 1 kaas maakt, of wil je jouw eigen rauwmelkse boerenkaas maken met louter natuurlijke ingrediënten? Boek dan een workshop kaasmaken bij Irene op de Erf 1 boerderij in de kaasmakerij.
Geef een reactie