Vergeet de oranje tompouces of andere ongezonde dikmakers op Koningsdag. Serveer gewoon deze oranje paprikasoep van gastblogger Sandra!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: kokos-sinaasappeltaartje
Oranje paprikasoep
“Deze oranje paprikasoep past geweldig bij Koningsdag! Simpel te maken na een dagje heerlijk struinen over de Vrijmarkt”.
Gluten- en lactosevrij (V)
4 pers
€1,14 p/p
Dit heb je nodig
- Ca 300 gram oranje paprika, gewassen en in stukjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 500 ml warme bouillon
- 200 ml amandeldrank, ongezoet!
- 1 th Provençaalse kruiden
- ½ th paprikapoeder
- Verse peterselie voor de garnering
- 2 glutenvrije meergranen boterhammen
- Olijfolie om in te bakken
Zo maak je het
- Bak in een hoge soeppan de paprika, ui, knoflook, paprikapoeder en Provençaalse kruiden aan in wat olijfolie, tot het begint te geuren.
- Giet de warme bouillon erbij en laat het geheel ca 25 minuten zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de boterhammen in blokjes en bak deze in wat olijfolie lichtbruin tot knapperige croutons.
- Haal de soep van het vuur, schenk de amandeldrank erbij en mix met de staafmixer tot een gladde soep.
- Maak op smaak met wat peper, zout en verse peterselie en serveer met de knapperige croutons.
TIP: Je kunt de soep ook serveren met in stukjes gesneden, lactosevrije, fetakaasblokjes.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie