Sandra: “Deze heerlijke kokoscake heb ik al meerdere keren gemaakt en is wat mij betreft écht een biobudget blijvertje. Je kunt deze cake bereiden met bijna elk fruit van het seizoen. En hij is uiteraard gluten- en lactosevrij!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget recept van gegrild steenfruit
Biobudget kokoscake met blauwe bes
- Gluten- en lactosevrij (V)
- 8 personen
- € 0,89 p.p.
Dit heb je nodig
- 100 gram kokosolie + wat extra voor ‘t invetten
- 65 gram kokosmeel
- 75 gram arrowroot
- 100 gram kokosrasp
- ½ tl baking soda
- 1 tl vanillepoeder
- 60 ml ahornsiroop
- 4 eieren
- 200 gram blauwe bessen
Zo maak je het
- Vet een vierkante bakvorm in met kokosolie en leg op de bodem een stukje bakpapier.
- Meng de droge ingrediënten goed door elkaar in een kom.
- Klop de eieren samen met de gesmolten kokosolie en ahornsiroop licht schuimig en voeg toe aan het droge mengsel. Roer alles tot een mooi dik beslag.
- Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel de blauwe bessen gelijkmatig over het beslag. Druk ze zachtjes iets in het beslag.
- Bak de cake ca 30 minuten op 175 C. en serveer met stevige kokosyoghurt en geroosterde kokosvlokken.
Mijn tip: Liever een appeltaart? Vervang dan de bessen voor appel en voeg noten en honing toe.
Inspiratie: Paleolifestyle
Sandra
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Gezondheidsvoordelen blauwe bessen
Klein maar fijn geldt zeker voor dit kleine besje. De paarsblauwe kleur komt van het stofje anthocyaan, die een positieve invloed heeft op je cholesterol (hart- en vaatziekten). Van al het fruit bevat de bes de meeste antioxidanten. Die gaan veroudering tegen, werken ontstekingsremmend en beschermen je tegen diverse ziekten. Bovendien bevat de blauwe bes veel vitaminen en diverse belangrijke mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Tip: overrijpe bessen hebben al veel van hun gezonde stoffen verloren. Bewaar ze dus niet te lang!
Joseph zegt
Leuk recept is dit! Ik vraag me af, zou je dit ook eventueel met diepvries bosbessen kunnen doen. Of word dat dan iets te vochtig…
Sandra zegt
Beste Joseph,
Geen probleem om diepvries bosbessen te gebruiken mits je deze eerst laat ontdooien en uitlekken.
Groet, sandra