Sandra: Steenfruit is fruit met een harde pit, zoals perziken, nectarines en pruimen. Die laatste zijn nu volop vanuit Nederland verkrijgbaar. Koop ze lekker ruim in voor je dagelijkse portie fruit. Zijn ze al iets verouderd? Maak er dit lekkere grill gerechtje van waarin de donkerrode kleur van de pruim prachtig tot z’n recht komt.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget borrelhapje met rode biet-kaas
Gegrild bio steenfruit
- Vegan, gluten- en lactosvrij
- 4 personen
- € 0,74 p.p.
Dit heb je nodig
- Ca 500 gram steenfruit naar keuze
- 1 th venkelzaad, gekneusd in een vijzel
- Rasp van een ½ sinaasappel
- Sap van een ½ sinaasappel
- 2 el Grand Manier likeur (optioneel)
- 1 el honing (of agavesiroop voor vegan variant)
- Vers takje munt
Zo maak je het
- Snijd de pruimen door de helft en verwijder de pit.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Leg de vruchten met de snijkant op de grill, zet het vuur laag en laat ze ca 5 minuten grillen.
- Verwarm ondertussen het sap en rasp van de sinaasappel samen met de honing en venkelzaadjes in een steelpan op laag vuur tot het een beetje indikt.
- Maak een mooi bordje op met het fruit en schenk er het sinaasappelmengsel over.
- Serveer met wat verse munt en Grand Manier.
Mijn tip: Serveer er wat opgeklopte (kokos) slagroom bij of sorbetijs.
Gezondheidsvoordelen pruimen
Dat in fruit vitaminen en mineralen zitten, weet je vast wel. Maar daarnaast heeft fruit andere belangrijke eigenschappen. Zo zijn pruimen lekker vezelrijk en dus goed voor je darmen. Is het pruimenseizoen voorbij? Voor je gezondheid kun je ook genieten van gedroogde pruimen. Pruimen zijn rijk aan beschermende antioxidanten en gedroogde pruimen zelfs nog meer. En hiermee krijg je evengoed je portie vitamine C en E, bètacaroteen en flavonoïden mee binnen, die ook in verse pruimen zitten.
Sandra
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 6 gratis eKookboekjes met haar gluten- en lactosevrije recepten.
Charlotte says
Toch maar wat meer doen met pruimen. Ben benieuwd naar de combi met het venkelzaad 🙂
Sigrid says
🙂