Rineke: “Op 18 november verschijnt de tweede editie van mijn bookazine Mooi Eten. Deze keer is het thema ‘Mooi leven’, met een focus op onze darm- en breingezondheid. Een jaar lang hebben mijn team en ik hun ziel en zaligheid in dit nummer gelegd. Toch zit ik ook met een dubbel gevoel. Het is immers crisistijd. Veel mensen verkeren in zwaar weer. Is er dan wel ruimte voor een bookazine over de kracht & pracht van voeding? Ja, toch wel. Of zelfs: juist nu! Ik vertel er iets over in onderstaand filmpje.”
Ook interessant: Rineke’s Mooi Eten, Goed om te weten editie 1
- Tekst gaat verder onder de video
- Mooi Eten, Mooi leven aanschaffen? Dat kan hier
Mooi Eten: een waardevol cadeau
“Mijn magazine noem ik een bookazine omdat het 132 pagina’s dik is. Het zit bomvol gezondheidsinformatie én ruim 35 gezonde recepten. Daarmee is het een waardevol cadeau waarmee je zelf en samen met je medemens (familie, vrienden, medewerkers, collega’s etc.) kunt werken aan de basis voor een ‘Mooi Leven’. Ook (of juist) als het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is.”
Klik op de afbeelding voor het inkijkexemplaar van Mooi Eten, Mooi Leven
Herdefiniëring Mooi Leven
“Ik denk dat we het juist nu over MOOI Eten, MOOI Leven moeten hebben. Deze tijd dwingt ons tot een herdefiniëring van wat die begrippen voor ons betekenen. We hebben gezien hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is. Hoe afhankelijk we zijn geworden. In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis. Herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is. Daarom heeft het bookazine ook het thema: de kiem waaruit alles ontspruit. Dat begint met de grond onder onze voeten, met verbinden met de natuur, lokale telers en producenten. Maar het begint ook met zelf weer bezig zijn met volwaardige voedsel en de heerlijkste, voedende gerechten maken met groenten, granen, kruiden, fruit, die je zelf bij elkaar hebt gescharreld en bereid hebt. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen, wat ons verbindt en ons geluksgevoel verhoogt.”
Richt jij je op aspecten in je leven waar je zelf invloed op hebt, dan heb je minder het gevoel geleefd te worden en ervaar je meer regie. En laten autonomie en regie nou nét belangrijke ingrediënten zijn voor een MOOI Leven. Meer regie op je op bord, betekent ook meer regie op je darmgezondheid en breingezondheid. Als er íets is dat je nodig hebt in crisistijd, dan is het een gezond brein dat maximaal functioneert en stressbestendig is!
Inhoud Mooi Eten
“Gezond voedsel dat zowel jou als moeder aarde dient hoeft helemaal niet duur te zijn. De 2e-editie van MOOI Eten staat bomvol met tips voor mooi & budgetvriendelijk koken. Ook krijg je 17 pagina’s over jouw darmgezondheid: van mond tot kont. Je leest over de innige communicatie tussen je darmen en je brein en daarmee ook je kwaliteit van leven. Voor een mooi leven is het immers ook van belang hoe het er in je brein aan toe gaat: Hoe ontspannen je kunt zijn, of je malende gedachten weer van je af kunt schudden, hoe flexibel je bent, hoe stabiel je bent qua emoties, hoe vatbaar je bent voor angsten of fobieën, hoe stressbestendig je bent, hoe diep je slaap is, etc. En weet je wat het meest bijzondere is? De voedingsmiddelen waar jouw darmbacterien optimaal bij gebaat zijn, zijn zeer eenvoudig en betaalbaar.”
9x Mooi Eten
Mooi Eten:
- bewijst jouw (darm)gezondheid én de aarde een grote dienst;
- is met simpele, betaalbare (en soms gratis uit de natuur) ingrediënten de heerlijkste gerechten op tafel toveren;
- is kleinschalig verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur;
- heeft een positieve invloed op de wereldwijde bodem-, water- CO2- crisissen etc.
- heeft een prachtig achtergrondverhaal van de boer, teler of producent;
- is lokaal en/of duurzaam geteeld en daarmee ondersteun je de Nederlandse duurzame boer;
- is uit het seizoen, met elke keer weer ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord;
- betekent met voedsel bezig zijn, wat je een stuk voldoening en zingeving kan geven: de basisvoorwaarden voor een mooi leven;
- zorgt dat je via je darmen ongelooflijk veel impact hebt op je brein. Onze darmen zijn de ‘kiem van onze gezondheid’ en daarmee op je kwaliteit van leven.
Een paar highlights uit editie 2
- Het verhaal van Emma: te horen krijgen dat je niet meer zwanger kunt worden. En het toch lukt zonder hormonen.
- De darmen als kiem van vitaliteit: een informatief dossier en ruim 35 oogstrelende recepten die de darmgezondheid ondersteunen. Betaalbaar, uit het seizoen en soms rechtstreeks van Moeder Natuur.
- Inspiratie, ideeën en adressen voor voedsel van dichtbij. Mooie producten, pionierende boeren, inspirerende telers en leveranciers die werken vanuit de gedachte: voordeel voor mens en natuur. Eigenlijk zoals het altijd was, in plaats van de 30.000 kilometer die het voedsel nu aflegt voor het op ons bord belandt.
- Interview met oudste natuurarts van Nederland: uit levend voedsel, zonlicht en stilte ontspruit onze gezondheid.
- Inspirerende columns van mensen die de kiem legden voor een zinvolle ommezwaai van hun leven.
- In de kiem gesmoord: ondermijnende/stressvolle gedachten. Hoe herken je ze en welke rol spelen voeding en leefstijl.
- Kruiden terugbrengen voor een MOOI leven: voor de intrede van kant-en-klaar voedsel waren ze de kiem van een lekkere, gezonde maaltijd. Als het aan ons ligt worden deze krachtpatsers dat opnieuw. Met de uitneembare poster van Het Blauwe Huis krijg je bovendien heel veel ideeën voor gezonde smaakwatertjes die het leven mooier, lekkerder en gezonder maken.
Ruim 35 gezonde recepten
“Met mijn verrassend lekkere, simpele, lokale en betaalbare gerechten leg je de basis voor je darm- en breingezondheid. En daarmee zet je direct een mooie stap richting een gezonde aarde die in alle opzichten ons thuis is. Gebruik mijn recepten als voorbeeld, want ze op de letter en gram volgen is zo jammer! Voor je portemonnee, (vervang groenten altijd door seizoengroenten of maak je restjes op) voor je creativiteit en voor de Nederlandse boer/producent. Met MOOI Eten hoop ik je op weg te helpen naar een gevoel van vrijheid, een diepere verbinding met de natuur, jezelf en je omgeving, eenvoud, zelfredzaamheid en een optimale gezondheid. Zo leggen we met dit bookazine de kiem om via MOOI eten uit te bloeien tot een MOOI leven.”
Wie geef jij Mooi Eten – Mooi Leven cadeau
Wie wil jij graag inspireren? En een kiem laten leggen voor een Mooi Leven? Het magazine van Rineke Dijkinga is een prachtig cadeau om aan je medewerkers/collega’s/vrienden/familie cadeau te geven. Geef ze informatie en inspiratie hoe je – met een klein budget – via Mooi eten op je bord kunt werken aan je eigen gezondheid en die van de wereld om je heen.
Het magazine koop je in onze webshop. Kijk ook naar de aanbiedingen.
Goed om te weten: Rineke stopt de winst van het bookazine in haar eigen project Heerlijk Westerwolds Land, waar het niet gaat om ‘opbrengst per hectare’ maar om ‘waarde per hectare’: voor de bodem, dieren, consumenten, boeren en de aarde. Meer hierover lees je hier.
Geef een reactie