Bettina bakt in haar biologische banketbakkerij in Amsterdam vanuit de Duitse baktraditie de lekkerste biologische taarten en koekjes. Dus houd je van lekkere taart en eet je graag biologisch? Proef dan de taarten van Bettina! Zij kan jouw hulp wel gebruiken in deze crisis. Lees haar verhaal.
Ook interessant: korte citytrip naar Duitsland
- Tekst gaat verder onder de afbeelding

Bettina en haar Duitse baktraditie
Volgens Bettina zijn Duitse taarten de lekkerste die ze kent. Ze leerde het bakken van haar moeder. De recepten van de taarten komen uit de familie, zijn zelf verzameld of zelf ontwikkeld. Eén ding staat bij Duitse taarten voorop: de ingrediënten. Die zijn bij Bettina van biologische oorsprong. Bettina werkt in haar bakkerij met biologische ingrediënten voor de taarten. Denk aan Käsekuchen, Zwetschgenkuchen, Hazelnootmocca, Lebkuchen en de Sachertorte.
Biologische bakkerij vol taarten
Bettina mag zeggen dat ze een biologische bakkerij heeft, omdat die het SKAL-keurmerk draagt. Dit betekent dat alle producten die ze zelf maakt biologisch gecertificeerd zijn én gecontroleerd. Bij Bettina geniet je dus van biologische taarten en koekjes die gemaakt zijn met de lekkerste en puurste ingrediënten. En als het nodig is, zijn die gluten- en/of lactose- en/of eivrij. De taarten zijn verkrijgbaar als hele taart of per stukje verkrijgbaar.
Bij Bettina is taart vooral lekker. Taart eten staat namelijk voor een feestje. Hoe mooi is het dat dit ook 100% biologisch kan!
Nadelen van duurzaam werken
Vanwege de duurzame werkwijze mag Bettina zich de meest duurzame MKB-er van Amsterdam Zuid noemen. Dat heeft ook nadelen, blijkt nu. Ze stuurde daarover een brief naar De Volkskrant waarin ze schrijft: ik bak biologisch en zo duurzaam mogelijk. Ook toen energie nog goedkoop was, ben ik steeds energiezuiniger gaan werken. Met de huidige gasprijzen moet ik 3 tot 4 keer meer gaan betalen. Daarnaast zijn ook een aantal biologische grondstoffen behoorlijk in prijs gestegen. Dit kan ik niet allemaal doorberekenen in mijn verkoopprijs. Mijn hoop was de ondersteuning van de regering. Maar omdat ik minder dan 5.000 kuub gas/50.000 kwh gebruik, krijg ik geen steun. Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?
Zelf bakken? Check lekker natuurlijk bakken, van muffins tot taart
Steun met jouw aankoop
Het kan toch niet zo zijn dat dit soort pareltjes verdwijnen in het straatbeeld? Wil je Bettina steunen, koop dan haar (h)eerlijke taarten, ook als ze iets duurder zijn. TIP: serveer komende feestdagen ambachtelijk gemaakt en biologische Weihnachtstollen, Zimtsterne, Berliner bollen met zelfgemaakte banketbakkersroom en Duitse kerstkoekjes. Haar bakkerij aan de Van Wouwstraat 188 in Amsterdam is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.30 tot 18.00.
Ook interessant: recept Duitse bio linzensoep
Geef een reactie