Rineke Dijkinga houdt zich al bijna 25 jaar dagelijks bezig met het preventief werken aan onze gezondheid:” Dit doe ik door mensen te informeren en enthousiasmeren met heerlijke, verleidelijke recepten. Want eerlijk, onbewerkt, lokaal en gevarieerd voedsel krijgt een extra dimensie als je ‘mooi’ toevoegt. Mijn eerste bookazine gaat over ‘Mooi eten’ voor je hormonen, bedoeld voor iedereen die wil werken aan een gezonde hormoonbalans.”
Ook interessant: Mooi Eten, Mooi Leven editie 2 over darm- en breingezondheid
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Pracht en kracht van voeding
“Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. In dit bookazine ‘Mooi Eten’ van 132 pagina’s dik ontdek je de pracht en kracht van eerlijke voeding. Zo leer je het verhaal achter je eten kennen en hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid. Met ruim 35 gezonde recepten die je elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven. Daarmee eet je wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft.”
Hier kun je het bookazine aanschaffen
7 Highlights Mooi Eten, goed om te weten over je hormonen
- Chefkok Jonathan Karpathios en zijn unieke concept ‘The Farm Kitchen’; gezond van grond tot mond.
- Minidossier Happy Hormonen: 5 dingen om dagelijks te eten voor je hormonen.
- Hoogleraar Violette Geissen: “Van pesticidencocktails weet nog niemand wat de gezondheidseffecten zijn.”
- Inspirerend: Lizette van Veen, moeder van 5, eet ondanks een bijstandsuitkering toch biologisch & gezond.
- Hormoonvriendelijke shoptips.
- Uitneembare kruidenwijzer i.s.m. Het Blauwe Huis kruiden om in één oogopslag te zien met welke kruiden en specerijen je je maaltijden nog gezonder en lekkerder maakt.
- En ruim 35 recepten die je hormonen in balans houden.
Gezondheidswaarde per hectare
“De winst van de magazines besteden wij aan ons Heerlijk Westerwolds Land. Met de oogst van het land ontwikkelen we prototypes, die op elke willekeurige plek in Nederland opnieuw gemaakt kunnen worden. Denk aan crackers met Nederlands graan en melen van oude rassen. De voedingswaarde laten we analyseren in laboratoria, want ons project gaat niet over ‘opbrengst per hectare’ maar over ‘gezondheidswaarde per hectare’.”
Mooi eten verdient jouw aandacht omdat…
- het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst;
- het oog ook iets wil;
- het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren.
- het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur;
- er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit;
- het lokaal en/of duurzaam geteeld is;
- elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord;
- hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven.
Het bookazine is te koop in onze webshop, samen met de editie over je darm- en breingezondheid

Rineke Dijkinga is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Van 2003 tot 2017 runde ze een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde in Sellingen en begeleidde ze duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding & leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en zeker onbedoeld voeding eten die hun klachten veroorzaakt, in stand houdt of verergert. Hoe moeten we dat ook weten? Waar hebben we iets geleerd over voeding?
Geef een reactie