Het is het meest gefotografeerde ontbijt op social media: de açai bowl. De açai (spreek uit: assa-ie) is een donkerpaars besje dat in Brazilië en Peru aan de açaipalm groeit. Het staat bekend om z’n hoge concentratie antioxidanten. Het wordt meestal als bevroren pulp verkocht en met melk tot een koude pap gemengd. Dit wordt geserveerd met granola, noten of vers fruit.
Ook interessant: Marokkaanse tomatensoep van Nadia Zerouali
Als je de pap goed klaarmaakt, is het net alsof je een bak halfgesmolten ijs leeglepelt!
Dit heb je nodig voor 1 bowl
- 100 gr bevroren açaipulp
- 1 bevroren banaan
- 2 dadels, ontpit
- 150 ml biologische melk
Eventuele toppings
- granola
- vers fruit
- chiazaad
- zonnebloempitten
- pompoenpitten
- gedroogde kokos
Zo maak je het
- Doe de açaipulp met de banaan, dadels en biologische melk in een blender en mix tot je een mooie, gladde massa hebt.
- Doe dit in een ondiepe kom en verdeel de granola, de noten en zaden en het fruit erover.
Bron: Ontbijt – Mara Grimm. Carrera Culinair
Ontbijt
- Nederlandstalig
- 192 pagina’s
- 9789048829224
- juni 2016
Ontbijt is een kookboek met recepten uit de hele wereld voor het ontbijt. Mara begint haar boek met een korte geschiedenis van het ontbijt. Over onder meer ontbijten in de middeleeuwen, de zeventiende eeuw, het IKEA-ontbijt, brunch en etiquette. Daarna krijg je diverse recepten van onder meer met eieren, ontbijtgranen, brood, rijst, soep, patisserie, zuivel, vlees, vis, fruit, bonen en dranken. Een informatief kookboek van het perfect gekookte eitje en pap van gedroogde tuinbonen tot aan misosoep, beans on toast en chai latte aan toe.
Geïnteresseerd? Hier kun je het kookboek aanschaffen.
Liever ons gratis E-kookboekje ontbijt downloaden? Dat kan hier.
Geef een reactie