Zoals je misschien weet, ben ik bezig met een personal trainer. Nou ja, helemaal personal is Ziko niet, want ik train met nog drie anderen. Maar dat maakt het juist zo leuk, want bij de personal training zit een eetschema. Elke keer als we iets eten, appen we dat door. Het is leuk om te zien wat de anderen eten en daar weer ideetjes door op te doen. Als lunch maakte ik de Marokkaanse tomatensoep, die ik eerder bij de Arab Food perspresentatie at. Het recept komt van Nadia Zerouali.
Ook interessant: Biologische arganolie: het vloeibare Marokkaanse goud
Dankzij de couscous is deze Marokkaanse tomatensoep lekker vullend. De combinatie van de harissa, koriander en gember zorgen er voor dat ik me weer even in het verre Marokko waan waar ik een jaar heb gewoond. De soep is vegetarisch, maar als je dat wil, kun je er natuurlijk wat vlees doorheen doen. Niet van varkensvlees uiteraard, want anders heb je geen echte Marokkaanse soep.
Marokkaanse tomatensoep
Dit heb je nodig
- 2 el Ras El Hanout
- 200 g couscous
- 1-2 el rode Harissa
- Blikje tomatenpuree
- 1/2 Bos verse koriander, grof gesneden
- 2 Witte uien, in halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 Stukje verse gember, fijn geraspt
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten tot de ui lichtbruin is. Voeg de tomatenpuree en de Ras El Hanout toe en bak kort mee.
- Voeg ca. 1,5 liter kokend water toe. Roer goed door en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de couscous toe, laat enkele minuten gaar koken. Breng de soep op smaak met 1-2 eetlepels harissa. Hoe meer, hoe pittiger!
- Verdeel de soep over grote soepkommen en bestrooi met wat koriander. Eet smakelijk!
Beeld: Melissa Peltenburg
Geef een reactie