Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel. Uiteraard lowbudget bio:
‘Koffie-cakejes als heerlijke oppepper! Ik maak ze vaak op zondag voor bij de brunch. Door het gebruik van kastanjemeel krijgen ze een nootachtige smaak, dat goed combineert met vers fruit. Ook handig: je kunt ze prima een dag van tevoren maken.’
Ook interessant: Gluten- en lactosevrije zomerse rabarbertaart
Lowbudget bio koffie-cakejes met kastanjemeel
Gluten- en lactosevrij
3 mini cakejes (6 pers), € 0,43 euro p.p
Oven voorverwarmen op 175 graden
Dit heb je nodig
- 100 ml sterke koffie of espresso
- 3 el chia zaad, 15 minuten geweekt in 150 ml water
- 100 gram dadels, ontpit
- 1 el kokosolie, gesmolten
- 1 el citroensap
- 100 gram volkorenrijstmeel
- 40 gram kastanjemeel
- 2 tl kaneel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl baking-soda
- Mespuntje zout
- 1 tl vanillepoeder
Zo maak je het
- Maal de dadels met het geweekte chiazaad tot puree in een keukenmachine.
- Voeg de kokosolie en het citroensap toe en mix kort.
- Doe de puree in een kom en voeg droge ingrediënten toe. Roer alles tot een glad en dik beslag.
- Vet 3 mini tulbandvormpjes in en verdeel het beslag. Bak ze vervolgens ca. 35 minuten in de oven.
- Laat de cakejes afkoelen en serveer ze met wat zelfgemaakte chocoladesaus*.
*Mix voor de chocoladesaus 125 gram ontpitte dadels, 100 ml water, 3 el cacao, 1 el amaretto(optioneel) en een mespuntje zout in een blender tot een gladde saus.
SANDRA’S TIP: Voor een lekkere ‘bite’ kun je een handje kleingemaakte walnoten door het beslag roeren.
Inspiratie: On the go van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Check hier.
Geef een reactie