Heb je rabarber in huis en wil je daar wat lekkers mee maken? Sandra maakte er deze heerlijke frisse zoete rabarbertaart mee. Uiteraard gluten- en lactosevrij. Om je vingers bij af te likken!
Ook lekker: Serena’s chocoladesalami
Frisse zoete rabarbertaart van zomerse rabarber
gluten- en lactosevrij, € 1,20 per stuk
oven 180 graden
Dit heb je nodig
- 150 gram kokosolie, gesmolten
- 150 gram rauwe honing
- 100 gram rijstmeel
- 50 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 75 ml soja yoghurt ongezoet
- 2 tl wijnsteen bakpoeder
- Snufje zout
- 3 el kokosrasp
- 3 stengels rabarber, gewassen en in grove stukken gesneden
Zo maak je het
Vet een ronde taartvorm in en bestrooi deze met wat rijstmeel of bekleed hem met wat bakpapier.
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Mix de eieren met de afgekoelde, gesmolten kokosolie, yoghurt en honing tot crème.
Voeg in gedeelten de droge ingrediënten toe aan de crème en mix tot een mooi cakebeslag.
Doe het beslag in de vorm en verdeel er de rabarber over. Druk deze licht in het beslag.
Bak de taart in ca 50 minuten midden in de oven gaar. Prik met een satéprikker in de taart, als deze er droog uitkomt is de taart gaar.
Bestrijk de taart met wat honing voor een mooie glans en laat afkoelen.
Sandra’s tip: Met verse aardbeien erbij en eventueel wat soja ijs heb je een heerlijk rabarbertoetje!
Eet smakelijk!
Groetjes,
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie