Ook Rens Kroes – ambassadeur van Ekoplaza – snapt dat je na een drukke dag vaak te moe bent om nog een complete maaltijd in elkaar te draaien. En omdat haar ‘belly’ ook knort, zou ze de makkelijkste weg kunnen kiezen. Maar zij kiest er juist voor om zichzelf elke dag met een lekkere maaltijd te verwennen. Haar recepten deelt ze met jou in haar nieuwe boek Powerfood – Van Friesland naar New York.
Ook interessant: Video – venkelsalade maken: snel en gezond!
Wij mogen haar glutenvrije lasagnine-recept vrij geven!
Dat is geen lasagne en ook geen lasagnette, maar een gerecht met aubergines in plaats van bladerdeeg. Een stuk lichter, maar wel onwijs voedzaam!
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten + 30 minuten in de oven
Oven 240 °C
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
- 4 kleine of 2 grote aubergines
- kokosolie, om in te bakken
- snufje zeezout en zwarte
- Peper
- 500 ml tomatensaus, uit pot
- 3 el geraspte geitenkaas
- klein handje basilicumblaadjes, Gesneden
- 4 tl verse oregano, gesneden
- 2 biologische eieren
Bereiding
- Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met gesmolten kokosolie en strooi er een beetje zout en peper over. Gril ze 15 min. in de oven. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 180 °C.
- Leg 1/3 van de aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal. Schep er een aantal lepels tomatensaus over, daarna een theelepel geraspte geitenkaas en vervolgens een aantal gesneden basilicumblaadjes en wat oregano. Herhaal dit, totdat je geen aubergine meer overhebt.
- Klop de 2 eieren los en giet ze over de aubergineschotel. Zet de lasagnine 30 min. in de voorverwarmde oven. Garneer met kleine basilicumblaadjes.
Fotografie Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio – Styling Lieke Heijn – Foodstyling Yvonne Jimmink & Jacqueline Pietrowski
Geef een reactie