Ok. Eerlijk is eerlijk. Dit lowbudget bio recept was best een uitdaging. Maar wel een hele lekkere. Deze cheesecake zit vol zoete aardappel en pompoen. De basis is zijdetofu!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: selderij sticks
Cheesecake met zoete aardappel
1 taart
Gluten- en lactosevrij
€7,84 euro per taart
€0,98 euro p/p
Dit heb je nodig
Bodem
- 100 gram havermout
- quinoa 50 gram
- 50 gram sesamzaadjes
- 50 gram honing
- 3 el gesmolten kokosolie
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el kaneel
Vulling
- 300 gram in de oven geroosterde zoete aardappelen
- 200 gram in de oven geroosterde pompoen
- 500 gram (zijde) tofu, in grove stukken gesneden
- ½ el vanillepoeder
- 50 gram honing
- 100 gram kokosmeel
- 1 th wijnsteenbakpoeder
Topping
- Ca 250 gram (zelfgemaakte) jam
Zo maak je het
Bodem
- Smelt in een steelpan de honing, kokosolie en zonnebloemolie en roer dit met de kaneel goed door elkaar.
- Meng de droge ingrediënten erbij en kneed tot een korrelig plakkerig mengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierop het mengsel. Bak op 180 graden in ca 25 minuten in de oven goudbruin. Roer om de 10 minuten het mengsel even om.
- Verdeel het nog warme mengsel gelijkmatig over de bodem van een ingevette taartvorm (ca 25 a 30 cm). Druk met de achterkant van een lepel goed aan
Vulling
- Zet de oven op 120 graden.
- Mix de tofu, vanillepoeder, honing en bakpoeder in een keukenmachine tot het zacht is. Doe het kokosmeel erbij en mix tot een romig, glad geheel.
- Giet de vulling over de inmiddels afgekoelde bodem en verdeel gelijkmatig.
- Bak de cheesecake in ca 35 minuten tot deze licht kleurt en laat ‘m daarna afkoelen.
- Maak een mooie topping met een laagje jam en laat de cheesecake ca 3 uur opstijven in de koelkast.
TIP: Je kunt deze cheesecake rustig een dag van tevoren maken en dat is best handig qua tijd die je nodig hebt. De taart is dan beter snijdbaar en eigenlijk qua smaak nog lekkerder!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Charlotte says
Klinkt goed, ben een grote fan van cheesecakes 🙂
Sigrid says
Hij is écht heel lekker Charlotte! Heb jij ‘m al gemaakt?