Mooi bericht: een grote zorgorganisatie in mijn regio start met een nieuw voedingsconcept. Wilgaerden wil in zijn verzorgingstehuizen gezond centraal hebben staan. Dat betekent meer aandacht voor vers bereid eten met 50% streekgebonden producten. Bovendien wil deze organisatie de voedselverspilling drastisch verminderen. Maar er zijn meer extra’s als je het hebt over verse streekproducten.
Ook interessant: Wil jij genoeg mineralen binnenkrijgen? Check this!
Goed voor het milieu: streekproducten
Wilgaerden levert hiermee niet alleen een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen. De koks koken zoveel mogelijk met de beschikbare (seizoens-)groenten en producten. Door de producten uit de regio te gebruiken, wordt het aantal vervoerskilometers sterk verminderd en dat is goed voor het milieu. Bovendien krijgen de cliënten zo vers eten en dat is wel zo gezond.
Maar er is een ander, prachtig bijkomend voordeel. Munisamy Jayabalan, kok van de locatie Westerhof in Enkhuizen: “Als ik vertel dat de savooiekool door Maarten Hart uit Andijk is geteeld, reageren de cliënten zeer positief omdat zij deze teler kennen. Vervolgens komen de mooiste verhalen los.”
Via de masterclass ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ leren de koks van Wilgaerden bovendien hoe ze de hoeveelheid voedselafval kunnen verminderen.
Geef een reactie