Artisjokken zijn als ovengroenten superlekker. Gebruik bio(dynamische) groenten voor heel veel smaak en voedingswaarden. Natuurlijk kun je elke groente gebruiken die jij lekker vindt. Bijkomend voordeel: met groenten krijg je veel van de zo belangrijke antioxidanten binnen. Dat dit zeker in de zomer heel belangrijk is, lees je in dit blog.
Ook interessant: deze wereld schuilt er achter biodynamische wijnen
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Antioxidanten
Eet je van het seizoen, dan kun je in de zomer genieten van heel veel verse, lokaal en bio(dynamisch) geteelde groenten (en fruit). Allemaal gezonde voedingsmiddelen bomvol kleurrijke antioxidanten. De antioxidanten verminderen de vrije radicalen in je lijf en beschermen zo bijvoorbeeld je huid en ogen tegen de (vrije radicalen van de) zon. Eet je deze zomer veel antioxidantrijke producten, dan bewaart jouw lichaam die bovendien voor de rest van het jaar.
Top 5 producten met antioxidanten
- Groenten
- Knoflook
- Kruiden en specerijen, zoals Italiaanse kruiden
- Pitten en zaden
- Kiemen
Recept ovengroenten
Dit recept is super simpel. Kies jouw favoriete groente en verwarm de oven voor op 200C. Leg de groente in de ovenschaal. Meng olijfolie met peper, zout en Italiaanse kruiden en sprenkel dit over de groente en rooster in 15 tot 20 minuten gaar. Tip: Laat een paar hele knoflookteentjes in de schil meestoven en strooi op je bord een handje kiemen en wat pitten en zaden over de ovengroente voor een bord vol antioxidanten.
Zomers genieten met biowijn
Schenk je graag een glas wijn bij je ovengroenten, kies dan voor biologische wijn. Een perfecte begeleider is een demi-sec rosé wijn, zoals de Ex Arnon Rosé, een witte Domaine Eugène Meyer Pinot Blanc of een lichte Pinot Noir van Domaine Begude Esprit.
Ook interessant: met onze 5 tips eet je makkelijk meer groenten en 4 redenen om juist deze zomer paprika’s te eten
Geef een reactie