“Een klein maar superlekker kokos-sinaasappeltaartje, waar je geen oven voor nodig hebt. Na de snelle bereiding hoef je het taartje alleen maar een paar uur in de koelkast te zetten. Kan niet mislukken!”
Hier lees je meer over tijgernoten: lekker slank glutenvrij tijgernootmeel
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Kokos-sinaasappeltaartje
Gluten- en lactosevrij
5 a 6 stukken
Ca € 1.30 per stukje
Kleine springvorm (20 cm)
Dit heb je nodig
Voor de bodem
- 80 gram chufameel, of tijgernootmeel
- 20 gram kokosrasp
- 7 dadels, ontpit en in kleine stukjes
- 1 el gesmolten kokosolie
Voor de vulling
- 220 gram cashewnoten, fijngemalen
- 4 el gesmolten kokosolie
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- 4 el sinaasappelsap
- 2 el ahornsiroop
Zo maak je het
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie.
- Mix de ingrediënten voor de bodem en maak er een deegbal van. Druk deze plat in de springvorm en bekleed er de bodem mee. Zet in de koelkast.
- Maal de cashewnoten fijn tot meel in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en maal tot een crème.
- Schenk de crème op de taartbodem en zet deze terug in de koelkast voor zo’n 2.5 uur.
- Garneer de taart met kokos- en sinaasappelrasp.
TIP: vervang 2 el sinaasappelsap door Grand Manier! Wil je een frissere smaak, bijvoorbeeld in de zomer, vervang de sinaasappel dan voor limoen en gebruik in plaats van chufameel amandelmeel.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Inspiratie: tijdschrift glutenvrij
Charlotte zegt
Dat klinkt heel lekker 🙂