Deze supersnel gemaakte pittige selderij sticks kun je makkelijk meenemen als tussendoortje. Ook lekker in een salade!
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: Eet puur geluk – leftover quiche
Selderij sticks
Gluten- en lactosevrij (V)
1 middelgrote pot (ca 500ml)
2,75 euro
Dit heb je nodig
- ca 480 ml witte azijn
- 2 eetlepels honing
- 1el zout
- 4 a 5 tenen knoflook, gepeld
- 1el mosterdzaad
- 2tl chilivlokken
- 1el peperkorrels
- Ca 4 a 5 bleekselderij stengels, gewassen, geschild
Zo maak je het
Breng de azijn, honing en zout aan de kook in een steelpan. Roer tot de honing en zout zijn opgelost.
Haal de pan van het vuur en voeg de knoflooktenen, het mosterdzaad, de peperkorrels en chilivlokken toe. Roer goed door.
Snijd de selderijstengels op maat en plaats ze in een schone glazen pot. Giet het azijnmengsel erbij. Sluit de pot en zet een paar uur in de koelkast. De sticks zijn ca 3 à 4 dagen houdbaar.
TIP: Lekker als gezonde snack bij de borrel of in je Bloody Mary!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie