Dit recept van Gwyneth Paltrow is heel makkelijk om te maken: lekkere kokos-limoentaartjes voor een zomerse dag. Waar normaal dit soort taartjes ware suikerbommen zijn, heeft Gwyneth er een gezonder plantaardig alternatief van gemaakt. Dus zonder boter en geraffineerde suiker.
Ook lekker: Vegan koffie karameltaartje
Kokos-limoentaartjes
vegan, glutenvrij, zonder geraffineerde suiker
voor 8 taartjes van 7,5 cm
Dit heb je nodig
voor de korst
- 125 g amandelmeel
- 3 el kokosolie
- 3 el rijststroop
- snufje zout
voor de vulling
- 1 blik (400 g) volvette kokosmelk, 1 nacht in de koelkast gezet
- geraspte schil van 1 limoen, plus extra voor de garnering
- sap van 1 limoen
- 2 el plus 1 tl kokosbloesemsuiker
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten voor de korst in een kom en meng ze grondig; zorg dat er geen klontjes kokosolie in zitten.
- Verdeel het mengsel in 8 balletjes voor in een muffinplaat. Leg in elke holte een deegballetje en druk dit met natte vingers langs de wanden omhoog. Zet de plaat in de koelkast.
- Schep het vaste deel van de kokosmelk in een kom en prak met een vork glad. Voeg de limoenrasp, het limoensap en de kokossuiker toe en klop alles met de mixer tot een zeer glad mengsel.
- Vul de taartjes met de kokosvulling en garneer ze met limoenrasp. Laat ze minstens 1 uur in de koelkast opstijven voordat je ze serveert.
Recept afkomstig uit:
(H)eerlijk makkelijk
Auteur: Gwyneth Paltrow
Prijs: €24,99
ISBN: 9789021562469
Kosmos Uitgevers
Wil je het kookboek aanschaffen? Dat kan hier!
Geef een reactie