Biologisch brood bestaat uit goede ingrediënten en vers gemalen biologisch meel. Dat komt van graan dat is geteeld zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Maar dit brood wordt wel sneller oud. Gelukkig kun je hiermee nog hele lekkere gerechten maken. Het Voedingscentrum geeft 6 lekkere tips. Check ze hieronder.
Ook interessant: is je kindje toe aan vast voedsel? Met BBrood geef je het beste
1. Maak croutons
Snijd het oude brood in blokjes. Roer 1 of 2 eetlepels olie door de broodblokjes. Bak de blokjes in een koekenpan. Voeg toe aan een salade of soep.
2. Maak je eigen paneermeel
Laat oud brood goed drogen. Breek in stukken. Vermaal (evt. in de keukenmachine) tot paneermeel.
3. Lekker: wentelteefjes!
Klop 1 GeluksVogel ei los met 50 ml biologische melk en kaneel. Doop de oude boterhammen in het eimengsel. Bak het brood goudgeel met wat biologische grasboter aan beide kanten in een koekenpan.
4. Bak je eigen broodpizza
Beleg een bakblik met oud brood. Doe er wat blokjes tomaat, kruiden, sardientjes uit blik, champignons en kaas (of andere restjes) op. Bak 10 minuten in de oven op 220 °C.
5. Of hartige broodquiche
Gebruik oud brood als bodem voor een quiche en maak een vulling van (overgebleven) groente. Bijvoorbeeld: stukje paprika, broccoliroosjes, sperzieboontjes, halve tomaat, steeltjes peterselie, een beetje biologische melk en twee GeluksVogel eieren. Wat geraspte kaas erover. Bak in 20 minuten gaar in de oven op 200 °C.
6. En voor bij de borrel: je eigen gemaakte bruschetta
Rooster oud brood. Beleg met een mix van stukjes tomaat, geperste knoflook, olijfolie, azijn, basilicum en peper.
Zelf brood maken en gelijk je portie groente binnenkrijgen? Check ons gluten- en lactosevrije courgette ontbijtbrood van blogger Sandra!
Geef een reactie