Sandra: Regelmatig maak ik van groenten die ik over heb een heerlijke left-over soep. Dit keer is dat van zoete aardappel, zoete puntpaprika en kokosmelk. Lekker met grove peper en wat verse peterselie uit de tuin!
Sandra’s vorige recept gemist: hier vind je haar biologische wortelcaponata
- Tekst gaat verder onder de foto

Biologische zoete aardappel-paprikasoep
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- ca € 1,42 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 zoete rode puntpaprika’s
- 1 ui, gesnipperd
- 1 zoete aardappel, middelgroot, geschild en in blokjes
- 750 ml (zelfgemaakte)groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- Zout en peper
- Verse peterselie
- 2 el (zelfgemaakte) groene pesto

Zo maak je het
- Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Fruit de ui aan in wat olijfolie in een hoge pan.
- Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
- Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en laat ca 20 minuten zachtjes gaarkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt voeg je wat extra bouillon toe.
- Breng op smaak met peper, zout en verse peterselie.
- Serveer de soep met wat (zelfgemaakte) pesto.
TIP: Geen veganist? Bak wat kleine hoopjes geraspte oude kaas in een koekenpan aan beide zijde goudbruin voor een knapperig kaaskoekje bij de soep.
WEETJE NoWaste
Wist je dat we per persoon ieder jaar ruim 40 kilo eetbaar voedsel weggooien? En met dat eten gooi je ook geld (140 euro p.p.) en energie weg. Zonde toch? MilieuCentraal vertelt meer over de milieubelasting van voedselverspilling op Voorkom voedselverspilling. Met de tips om slim te kopen, koken en bewaren maken ze NoWaste enorm simpel en blijft eten om op te eten.
Wil je genieten van makkelijk en biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.

Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie