Sandra: “Dit smeuïge courgette ontbijtbrood maak je in een handomdraai en kun je gemakkelijk invriezen. Smeer er wat amandelpasta of pindakaas op en je hebt een prima ontbijt.”
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (h)eerlijke budgetkeuken: bloemkool pizza
- Recept gaat verder onder de foto
Courgette ontbijtbrood
- Gluten- en lactosevrij
- 1 cake (ca 8 plakken)
- Ca € 0,93 per plak
Oven voorverwarmen ca 175 graden
Cakeblik of broodvorm invetten en bekleden met bakpapier
Dit heb je nodig
- 1 middelgrote courgette, geraspt
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 4 eieren
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 2 th koek/speculaaskruiden
- 1 tl wijnsteen bakpoeder
- Snufje zout
- Ca 75 gram pecannoten
- Handje pompoenzaden (garnering)
- 1 el boekweitvlokken (garnering)
- 2 el Vloeibare honing (optioneel)
Zo maak je het
- Mix de eieren, kokosolie en de honing (optioneel) door elkaar en roer dit door de geraspte courgette
- Meng het meel met de kruiden, snufje zout en bakpoeder, voeg alles toe aan het courgette mengsel
- Roer als laatste de pecannoten door het beslag
- Schep het beslag in de vorm en bestrooi met pompoenzaden en wat boekweitvlokken
- Bak het brood in ca 45 – 50 minuten gaar
- Laat het brood volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt
TIP: Serveer bij het courgette ontbijtbrood wat vers fruit bij of beleg het brood met wat plakjes banaan.
Smakelijk!
Sandra
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Inspiratie: Paleo lifestyle
Geef een reactie