Ooit gehoord van vogeltongpasta? Ik niet in elk geval, tot ik bij de perspresentatie van de Arab Foodbox was. Daar leerde Nadia Zerouali mij dat dit een Arabisch ingrediënt is. Nu heb ik een jaar in Marokko gewoond, maar nog nooit vogeltongpasta gegeten. De vogeltongpilaf die Nadia maakte is in elk geval super lekker.
Ook interessant: Marokkaanse tomatensoep van Nadia Zerouali
Vogeltongpilaf
Vogeltongpasta is eigenlijk Arabische risotto. Het heet zo omdat de vorm van de risotto lijkt op een vogelbekje. Het is gemaakt van tarwe en niet van rijst. Het grootste verschil is dat je deze pasta niet in water, maar in de saus gaarkookt.
Vogeltongpasta neemt de smaak van de toegevoegde ingrediënten uitstekend op. Daardoor krijg je een heerlijk gekruid feestje op tafel, waar je iedereen blij mee maakt. Geserveerd met een dikke Turkse yoghurt, krijgt je gerecht een extra Arabische touch.
Dit heb je nodig
- 300 g vogeltongpasta
- 4 el paprikapuree
- 3 uien, grof gesneden
- 3 teentjes knoflook, grof gesneden
- 400 g lams- of kalfsvlees, in stukjes gesneden
- 2 el (gedroogde) munt
- 1 courgette, in stukjes gesneden
- 1 bosje dille, fijn gesneden
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
- Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan of wok en bak hierin de ui, knoflook en vlees in ca. 10 minuten zacht en goudbruin. Voeg de paprikapuree toe en bak kort mee.
- Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ca. 1 cm onder staat. Laat de pasta op matig vuur rustig aan de kook komen. Als het water verdampt is, is alles gaar.
- Schep nu de courgetteblokjes met de (gedroogde) munt en wat peper en zout door de pilaf en laat het geheel gaar worden.
- Verdeel de pilaf over warme borden, bestrooi met de dille en besprenkel eventueel met wat druppels olijfolie.
Beeld: Melissa Peltenburg
Geef een reactie