Sandra: “Deze vegan gemengde notenpasta past perfect bij de herfst. Gemaakt van bio noten kun je met deze lekkere smeuïge notenpasta veel meer dan alleen genieten op een boterham of cracker. Voeg je wat rozijnen toe, dan krijgt de notenpasta een zoetige smaak. Op een borrelplank met een stukje oude Hollandse kaas of als vulling in een dadel komt deze notenpasta ook goed tot zijn recht.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan Jackfruit curry
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 1 pot, ca 250 gram
- Ca € 3,03 p.p.
Benodigdheden: keukenmachine, schone glazen pot met deksel
Biologische ingrediënten:
- 250 gram (gemengde) rauwe, ongezouten noten
- Rozijnen naar smaak (optioneel)
- Ca 2-3 el extra vierge olijf- of notenolie
- Snufje zout
Zo maak je het
- Maal de noten in de keukenmachine fijn totdat de olie van de noten vrij komt.
- Voeg de rozijnen, de olijfolie en een snufje zout toe en maal alles tot een smeuïge pasta. Is de pasta te droog voeg dan nog wat extra olie toe.
- In een afgesloten pot is de notenpasta zo’n 3 weken houdbaar.
Tip: je kunt ook een enkelvoudige notenpasta maken, bijvoorbeeld met walnoten of hazelnoten. Varieer met vanillepoeder of cacao voor telkens weer een andere smaak! 😊
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie