Sandra: “Heb je nog wat gekookte rijst over? Maak dan eens deze kleurrijke wraps. Met wat spinazie, biet en avocado heb je zo een heerlijke lunch. Nu er veel wordt thuisgewerkt, vinden je kinderen het vast leuk om deze samen te bereiden.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio ei met avocadocrème
- Recept gaat verder onder de foto
Gevulde vegan bio wraps met rijst
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 2 personen
- Ca € 2,10 p.p.
Ingrediënten bio wraps
- 2 volkoren, glutenvrije wraps
- 75 gram volkoren Basmatirijst, gekookt
- 1 gekookte biet
- 1 avocado, ontpit
- Flinke hand gewassen spinazie
- (sesam)olie naar smaak
- Grof zeezout en peper
Zo maak je het
- Snijd de biet en avocado in smalle reepjes.
- Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan aan beiden kanten tot ze gaan kleuren.
- Verdeel de rijst, spinazie, avocado en biet in het midden van de wrap. Besprenkel met wat olie en zout en peper naar smaak.
- Rol de wraps op, steek er een satéprikker in of wikkel er een touwtje omheen.
Tip: Je kunt de wrap ook verpakken in een stuk bakpapier en meenemen als lunch wanneer je niet thuis werkt.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie