Sandra: “Een gezondere tip voor Kerst: friet van polenta. Het lijkt net echte friet, maar deze is gemaakt van biologische polenta! Je kunt dit lekkere gerecht van te voren klaarmaken, zodat je de friet alleen nog in de oven hoeft af te bakken. Of per persoon in je eigen gourmetpannetje afbakken. Lekker genieten, natuurlijk gluten- en lactosevrij, zoals je gewend bent van mij.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar NoWaste meelvrije choco-muffins
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische Vlaamse polentafriet
- Gluten- en lactosevrij
- Ca 2 personen
- Ca € 1,97 p.p.
Nodig: bakpapier, ovenschaal, bakplaat
Dit heb je nodig
- 175 gram polenta
- 6 dl water
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Verse tuinkers
- Grof zeezout naar smaak
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Zo maak je het
- Breng het water met 1 tl gedroogde rozemarijn aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Haal de pan van het vuur en roer de kaas er doorheen.
- Schep de polenta in een met bakpapier beklede schaal, druk goed aan tot ca 1 cm dikte. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna nog 30 minuten in de koelkast om verder op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kiep de polenta op een houten plank en snijd er mooie dikke frieten van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer wat olijfolie op de frieten en de rest van de gedroogde rozemarijn.
- Bak in 35 minuten mooi goudbruin. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de mayonaise en verse tuinkers.
Check hier het recept voor de lactosevrije mayonaise.
Tip: Een andere smaakbeleving? Gebruik Ras el Hanoutkruiden voor de friet en mayonaise!
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 6 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten, waaronder een heerlijk kerstmenu.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie