“Dit recept laat zien hoe eenvoudig lekker snacken soms kan zijn. Deze prikker van stukjes gekookte rode biet en kruidengeitenkaas smaakt voortreffelijk bij een glas rode wijn!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget noedels met chiliolie
Biobudget borrelhapje rode biet-kaas
- Glutenvrij (V)
- Ca 3 – 4 personen
- € 1,08 p.p.
Dit heb je nodig
- Bamboe prikkers
- 2 middelgrote gekookte bieten
- Ca 150 gram kruidengeitenkaas (basilicum-knoflook)
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- Vloeibare honing
Zo maak je het
- Snijd de bieten en de kaas in grove blokjes.
- Rijg deze om en om aan de prikkers.
- Leg de spiesjes op een mooi bord en serveer met wat vloeibare honing en de peterselie.
Mijn tip: Liever geen kaas? Vervang deze dan door appel.
Sandra
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Gezond genieten met biet
Biet hoef je niet alleen bij de avondmaaltijd te eten. Ook bij het ontbijt of de lunch is het slim deze groente eens vaker op tafel te zetten. Geroosterd met walnoten en olie bijvoorbeeld. Dit wist je misschien niet van de biet: hij zit vol eiwitten! En je krijgt er ijzer, fosfor, magnesium en foliumzuur mee binnen. Ik zou zeggen: neem gerust nog een shotje biet!
Geef een reactie