Sandra over haar biobudget recept: “Deze verantwoorde wortelkoekkruiden-cake is easy te maken. Door de smaak van kaneel, gember en sinaasappel (natuurlijk biologisch) krijgt deze een bijzonder lekkere smaak. Voor maar € 0,71 per stukje geniet jij van een heerlijke cake en de aarde geniet mee.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget yoghurt ontbijtje
- Tekst gaat verder onder het biodbudget receptbeeld
Biobudget wortel-koekkruidencake
- Biologisch, gluten- en lactosevrij
- 8 à 10 personen
- € 0,71 p.p.
Dit heb je nodig
- Kokosolie, om in te vetten
- 225 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- 1 tl koekkruiden
- 2 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 eieren (L)
- 75 gram vloeibare honing
- 125 ml gesmolten kokosolie
- 1 appel, geschild en geraspt
- 200 gram geraspte wortel
- Rasp + sap van 1 sinaasappel
- Handje rozijnen
- 50 gram walnoten, grof gehakt
Zo maak je de wortel-koekkruidencake
- Vet je springvorm (23cm) in met wat kokosolie en bekleed de bodem met wat bakpapier.
- Zeef het meel en meng dit samen met de koekkruiden, gemberpoeder en kaneel in een grote kom.
- Klop de eieren los met de honing en kokosolie en schep dit door het meelmengsel.
- Voeg de appel, wortel, sinaasappelrasp en -sap, rozijnen en walnoten toe en roer tot een beslag.
- Schenk dit in de springvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven (190C) in ca 35 à 40 minuten bruin en gaar (stek een satéprikker in de cake, komt die er droog uit dan is je cake klaar).
Mijn tip: schenk nog wat vloeibare honing over de cake of decoreer met poedersuiker. En wist je dit over supermarktcake?
Check this: daarom biologisch
In sinaasappelschillen zitten veel goede stoffen, zoals vitamine C en flavonoïden. Niet voor niets dat je ze in marmelade ziet. Maar onderzoek laat ook keer op keer zien dat de sinaasappel het meest vervuilde fruit is als het gaat om pesticiden. Het grootste deel van dat gif zit op de schil maar dringt ook langzaam hier doorheen. Biologisch is een betere optie dus! Gebruik je de schil in een gerecht, was de sinaasappel dan grondig. Ook als deze van biologische afkomst is.
Interessant: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie