Deze rolletjes van filodeeg met tapenade van olijven en zongedroogde tomaten uit het boek ‘Puur Eten 2’ van Pascale Naessens zijn heerlijk bij de borrel.
Ook interessant: de wereld achter biodynamische wijnen
Rolletjes van filodeeg
Dit heb je nodig voor 20 rolletjes
- 1 pak filodeegvellen
- 1 handvol geroosterde sesamzaadjes
- 150 g tapenade van olijven en zongedroogde tomaten (zie tip)
- bakpapier
Zo maak je het
- Zet een kommetje klaar met wat olijfolie en een kwastje. Snijd een vel filodeeg in tweeën en smeer de binnenkant in met olijfolie. Bestrooi met wat sesamzaadjes.
- Leg drie koffielepels tapenade langs de rechterlengte van het filodeeg. Maak met je
- vingers een rolletje van de tapenade over de volledige lengte en rol dan het vel stevig op. Leg op een stuk bakpapier en doe hetzelfde met de rest van de filodeegvelletjes.
- Zet de rolletjes 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C of tot de rolletjes lichtbruin kleuren en krokant zijn.
TIP – FILODEEG
Filodeeg is afkomstig uit het Midden-Oosten. Het is een flinterdun velletje deeg gemaakt van tarwemeel. Omdat het deeg snel uitdroogt, bewaar je de vellen het best onder een vochtige theedoek als je de rolletjes maakt.
TIP – TAPENADE
Je kunt natuurlijk tapenade kopen, je kunt het ook heel makkelijk zelf maken! Daarvoor koop je olijven en gemarineerde zongedroogde tomaatjes in olie. Mix de olijven met wat olijfolie, knoflook en verse kruiden. Je kunt twee soorten tapenade maken door aan een deel van de gemixte olijven de zongedroogde tomaten toe te voegen. Dan heb je twee verschillende smaken rolletjes bij de borrel.
Geef een reactie