Het jaar 2016 was een goed Nederlands wijnjaar. Zowel de wijnproductie als de kwaliteit van de wijn nam toe. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Oorzaak: mooi zonnig nazomerweer. Dit is goed voor de kwaliteit van de Nederlandse wijn.
Ook interessant: De verzorgende werking van zeewier
Goed Nederlands wijnjaar
Nederlandse wijn is aan een opmars bezig. In Nederland zijn er 134 commerciële wijngaarden met in totaal circa 240 hectare wijnbouw. De kwaliteit van de Nederlandse wijnen gaat snel vooruit en een aantal Nederlandse wijnboeren produceert ook biologische wijn.
Van de Nederlandse wijn valt 78% in de categorie kwaliteitswijn met ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Bij deze wijn is ten minste 85% van de druiven geteeld in de provincie die vermeld staat op het wijnetiket.
Biologische wijn
Benieuwd naar biologische wijn van Nederlandse druiven? De biologische wijn van wijnhoeve de Colonjes is tijdelijk verkrijgbaar bij Ekoplaza (ook online). En de hele maand mei in de aanbieding! De druiven van deze wijn groeien rond het Gelderse Groesbeek op mineraalrijke lössbodem wat de wijn een bijzonder volle smaak meegeeft.
Bron: Food Holland
Geef een reactie