De pitjes van een granaatappel zijn heel gezond. bovendien geven ze je gerecht een lekkere ‘bite’ en je bord ziet er kleurrijk uit. Probleem bij mij was altijd dat ik die pitjes er zo vervelend uit vond halen. En daarom gebruikte ik het niet zo vaak. Pascale Naessens heeft DE gouden tip!
Ook interessant: I Live Green van Pascale
Met mineralen en vitaminen
Granaatappel is een bron van koper en vitamine B6. Koper is belangrijk voor een goede weerstand, de pigmentatie van je huid en haar (handig deze zomer!), het ondersteunt je bindweefsel (mooie gladde huid!), beschermt je organen en is goed voor het ijzertransport in je lichaam. Vitamine B6 ondersteunt ook je weerstand, maar zorgt bovendien voor vermindering van vermoeidheid en het is goed voor de vorming van je rode bloedcellen. Stom dus dat ik niet vaker granaatappel gebruik!
Grenadine oorspronkelijk van granaatappelsap
Oorspronkelijk groeide de granaatappel alleen in Perzië (Iran), waar deze al eeuwenlang een veel gegeten vrucht is. Als concentraat gebruiken ze het sap door allerlei gerechten en als siroop aangelengd met water werd het een verfrissende drank, grenadine genoemd! Helaas is de grenadine limonade die tegenwoordig in de winkels ligt niet meer gemaakt van granaatappelsap.
Zo verwijdert Pascale de pitjes
Ook Pascale gebruikt granaatappel veelvuldig, bijvoorbeeld in vleesgerechten, zoals met eend of rundvlees. Maar ook haar fruitontbijt fleurt ze vaak op met de prachtig gekleurde pitjes. In haar boek Puur Genieten 2 vertelt Pascale hoe ze de pitjes uit de vrucht haalt:
- Rol de granaatappel met je platte hand over een hard werkvlak terwijl je er krachtig op duwt. Je hoort de pitjes loskomen!
- Snijd de granaatappel horizontaal in tweeën.
- Klop met een stevig voorwerp op de granaatappel en de pitjes rollen er vanzelf uit.
Wedden dat jij nu ook veel eerder verse granaatappel koopt!
Beeld: Pascale Naessens
Geef een reactie