Een geweldig recept dat er goed uitziet, verbluffend smaakt en toch eenvoudig te bereiden is. Lekker met couscous en een groene salade. Een heerlijk zomers gerecht!
Gebakken koolvis met gember
Voor 4 personen
Oven 180 °C
Dit heb je nodig:
- 4 koolvisfilets (circa 180 g per stuk)
- 150 g pijnboompitten
- een flinke handvol kerstomaatjes
Voor de marinade
- een handjevol basilicumblaadjes, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, zaad en zaadlijsten verwijderd, in fijne reepjes
- 3 eetlepels olijfolie
- een flinke snuf zeezout(vlokken)
- 30 ml citroensap
- 30 ml water
- 2 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
Voor het serveren
- 10 muntblaadjes, gescheurd
- ½ rode chilipeper, zaad en zaadlijsten verwijderd, in ringetjes
- een handjevol gescheurde basilicumblaadjes
Zo maak je het:
- Leg de visfilets in een ovenschaal waarin ze precies passen maar niet te krap liggen.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf deze in de filets. Dek af en laat 1 uur marineren.
- Bestrooi de vis met de pijnboompitten en leg de tomaatjes erop, zet de vis midden in de oven en bak hem 12-15 minuten, afhankelijk van het formaat van de filets.
- Haal de vis uit de oven en laat hem nog 2 minuten rusten. Bestrooi met de gescheurde muntblaadjes, extra chilipeper en het basilicum. Serveer meteen.
Dit recept komt uit het boek Happy body, ontspan, eet en beweeg.
Nog een recept uit het boek Happy body. Ontspan, eet en beweeg voor het maken van chiapudding.
Titel: Happy Body. Eet – ontspan – beweeg
Ondertitel: Handboek voor mind, body & soul
Auteurs: Amber Rose, Sadie Frost, Holly Davidson
Prijs: € 24,99
ISBN: 9789021559278
Kosmos Uitgevers
Geef een reactie