Op live green magazine vind je regelmatig lekkere recepten. Maar ook onze lezers maken heerlijke recepten. Die delen we graag met jou! Dit keer het recept van Cees Franke uit Ursem.
Ook interessant: de kracht van de natuur en de smaak van de roos
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Biologische ingrediënten voor 2 personen
- 1/2 krop eikenbladsla, gewassen en in forse stukken gescheurd
- 1/2 forse ui in blokjes
- 1 teen knoflook, geplet
- 2 gekookte Demeter eieren (biodynamisch)
- verse peper en zeezout naar smaak
- Verse peterselie, gewassen
- Handvol pompoenpitten
- Handvol gepelde walnoten
- Eetbare bloemen
- Olijfolie
- Citroensap
- Spelt Zuurdesembrood
- Demeter roomboter (biodynamisch)
Zo maak je het
- Maak de dressing in een ruime slakom door de ui te mengen met de olijfolie, het citroensap, de knoflook, peper en zeezout. Zet apart om de smaken met elkaar te laten mengen.
- Doe de droge eikenbladsla in de slakom en meng de bladeren handmatig (dan krijg je geen mechanische beschadigingen) door de dressing totdat elk slablad goed voorzien is.
- Knijp dewalnoten in je handen fijn tot kleine stukjes en strooi over de sla.
- Rooster de pompoenpitten in een koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en garneer de sla er mee.
- Snijd de verse peterselie klein en strooi over de sla.
- Snijd de hardgekookte eieren doormidden en leg die in een mooie compositie bovenop de sla.
- Leg op elk ei een theelepel biologische mayonaise (zelfgemaakt) en plaatst enkele eetbare bloemen in het hart van de salade.
- Serveer de salade met spelt zuurdesembrood, dik besmeerd met roomboter.
Zelf drinkt Cees altijd bronwater, groene thee of brandnetelthee bij de lunch. Maar hij kan zich voorstellen dat een glas koele rosé hier erg lekker bij smaakt 😉
Tips van Cees
Verrijk de salade met tomaten, dadels, vijgen en geitenkaas. Voor zoetekauwen ook erg lekker met wat honing.
Elke zaterdag van 10.00-13.00 uur heeft Stadslandbouw Hoorn een marktkraam staan in Westerblokker. Hier kun je hun biologische groente kopen. Een aanrader!
Stuur ons jouw recept en ontvang een mooi boek!
Heb jij ook een lekker recept en mooi gemaakt zelf beeldmateriaal? Stuur het ons op en we delen jouw recept met onze lezers. Als je recept en beeldmateriaal bruikbaar zijn, geven we je als dank een mooi boek cadeau.
Geef een reactie