Eet je lactosevrij? En wil je toch genieten van een romig mayonaise? Als je Sandra’s instructies precies volgt, kan het niet mislukken. Zo weet je zeker dat jouw mayonaise geen ingrediënten bevat die je liever niet wilt eten.
Snelle mayonaise
Dit heb je nodig
- Staafmixer met hoge mengbeker
- 250 ml milde olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 ei
- 1 el appelazijn
- ½ tl zout
Zo maak je het
- Breek het ei boven de mengbeker en voeg citroensap, appelazijn en zout toe.
- Schenk de olijfolie erop en zet de staafmixer op de bodem van de mengbeker.
- Begin nu met mixen; eerst een aantal seconden de staafmixer op de bodem van de beker houden en vervolgens haal je de mixer heel langzaam en geleidelijk omhoog. Blijf mixen tot de olijfolie volledig is opgenomen.
- Doe de mayonaise in een goed afsluitbare glazen pot en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Sandra’s Tip: meng een eetlepel citroensap, verse peterselie of bieslook en naar smaak wat teentjes uitgeperste knoflook door de mayonaise en je hebt een verrukkelijke knoflooksaus! Liever een iets pittigere mayo? Klein schepje mosterd doet wonderen.
Inspiratiebron: Paleolifestyle
Geef een reactie