Een bijzonder lekker recept van Marion Pluimes dit keer: bietenravioli. Gemaakt tijdens de online kookles van de Groene Kookacademie. 100% plantaardig en supergezond.
Ook lekker: vegan bio spread van rode biet en tofu
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Deze biologische ingrediënten heb je nodig:
- 100 gr cashewnoten
- 1 biet (ongekookt)
- 2 eetl ahornsiroop
- 1 eetl citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl olijfolie
- peper-zout
- ½ -1 theel shiro miso
- waterkers
Zo maak je de bietenravioli
- Week de cashewnoten 2 uur in warm water (4 uur in koud water)
- Schil de rauwe biet en schaaf ze op een mandoline tot dunne ronde plakken (je moet ze kunnen dubbel klappen zonder dat ze breken)
- Meng de ahornsiroop met het citroensap, peper en zout en meng dit door de bieten
- Kook de bieten vervolgens in 7 minuten gaar en laat van het vuur af 60 min. marineren
- Schil de knoflook, halveer en leg 3 min. in wat heet water
- Pureer de cashewnoten met de knoflook in een keukenmachine en breng het mengsel op smaak met olijfolie, citroensap, peper, zout en de miso
- Laat de bietplakjes kort uitlekken en bedek de helft van een plakje met de crème. Leg hier een blaadje waterkers op en klap dubbel tot een soort half open ravioli
Tip: als voorgerechtje serveer je drie raviolies per persoon
Ook lekker: bio gepofte biet met knoflook en rode ui
Geef een reactie