Sandra: “Bietjes zijn supergezond en nu volop en in allerlei kleuren te verkrijgen. Het is een dankbare groenten waar je vele kanten mee op kunt. In dit gerecht heb ik de biet gepoft in de oven samen met rode ui en knoflook. Je kunt het serveren bij de Hollandse pieper maar ook afgekoeld als salade.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar Dalgona koffie
- Recept gaat verder onder de foto

- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,95 p.p.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Biologische ingrediënten:
- 4 (gekleurde) bieten, gewassen
- 2 rode ui, 1x door de helft gesneden
- 2 bollen knoflook, open
- 4 el lactose vrije roomkaas
- Verschillende verse kruiden bv tijm en peterselie
- Olijfolie
- Grof zeezout en peper

Zo maak je het
- Doe de bieten, ui-helften en knoflook bollen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Hussel goed door elkaar en dek af met aluminiumfolie. Pof voor zo’n 60 minuten (prik in de biet om te controleren of ze gaar zijn).
- Haal uit de oven en laat wat afkoelen, wrijf de schil van de biet en verwijder de schil van de ui en knoflook.
- Snijd de biet en ui in partjes en verdeel over vier borden. Verdeel er de teentjes knoflook over en schep er een lepel roomkaas op. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met verschillende verse kruiden en serveer direct.
Tip: Wikkel de biet per stuk in de aluminiumfolie en pof ze tussen de kooltjes op je BBQ. Overige gepofte biet kun je de volgende dag voor een biet carpaccio gebruiken.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie