Sandra: “Deze simpele spread van rode biet is snel gemaakt en heerlijk op een glutenvrije volkoren cracker bij de lunch.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar wentelteefjes met kersencompote
- Recept gaat verder onder de foto
Vegan bio spread van rode biet en tofu
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen/ca 200ml
- Ca € 0,58 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 middelgrote gekookte biet, in blokjes
- 100 gram (zijde) tofu, in blokjes
- Handje hazelnoten
- 1 el vers sinaasappelsap
- Rozijnen (naar smaak)
- Bosje verse peterselie, blaadjes
- Zout en peper
- Granaatappelpitjes (optioneel)
Zo maak je het
- Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en voeg de biet, tofu en sinaasappelsap toe. Mix tot een crème.
- Schep er de rozijnen door en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie fijn en roer door de crème.
- Serveer de crème met wat granaatappelpitjes op bijvoorbeeld glutenvrije toast of brood.
Tip: Houd je niet zo van een grove spread kies dan voor zijde tofu. De bietenspread smaakt ook erg lekker bij een omelet.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie