Sandra: “Een echt NoWaste recept zo na Sinterklaas. Dit chocolade minimuffin recept is perfect om je gekregen chocoladeletters in te verwerken. De muffins zijn klein van proportie (zonder schuld smikkelen 😉 ), meelvrij en luchtig door het gebruik van eieren.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biologische gratin dauphinois
- Tekst gaat verder onder de foto
NoWaste meelvrije choco-minimuffins
- Glutenvrij en afhankelijk van jouw chocoladekeuze ook lactosevrij
- 12 minimuffins
- Oven voorverwarmen op 200 graden
Biologische ingrediënten
- 3 bananen
- 2 eieren
- 100 gram kokosspread of notenpasta naar keuze
- 1 tl vanille extract (optioneel)
- 3 el cacaopoeder
- Mespuntje bakpoeder
- 75 gram restje chocoladeletter
Zo maak je het
- Vet een muffinbakplaat in of bekleed deze met papieren of siliconen vormpjes.
- Mix alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een keukenmachine of met een staafmixer tot beslag.
- Breek de reep chocolade in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 vormpjes.
- Bak de muffins in ca 15 minuten gaar.
TIP: Lekker voor een Kerstmuffin: druk wat uitgelekte kersen uit pot door het beslag en serveer met een toef kokosroom.
WEETJE eieren
Wil je vegan bakken zonder ei? Op VeganChallenge.nl staat hoe je ei makkelijk kunt vervangen. Kijk eerst wat de functie van het ei is: bindmiddel, verdikkingsmiddel, rijsmiddel of smaakcomponent.
Bind- of verdikkingsmiddel:
- Zoet: 1 ei vervangen door 50 gram appelmoes of een halve, goed rijpe, gepureerde banaan.
- Hartig: 1 ei vervangen door 50 gram tomaten-, aardappel- of pompoenpuree, of 2 eetlepels maïzena, aardappel- of kikkererwtenmeel gemengd met 2 eetlepels water.
- Altijd goed: meng één eetlepel gemalen lijnzaad met drie eetlepels water en klop dit op.
Rijzen:
- Voeg op het laatste moment 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel bakpoeder toe.
Smaak:
- Het zout ‘kala namak’ heeft een zwavelachtige smaak, waarmee je dat van ei nabootst. Verkrijgbaar bij de biologische speciaalzaak.
Sandra
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie