“Een lekker tussendoortje dit makkelijke koekrecept van chufameel. De chufakoeken hebben een zachte structuur met een bite van stukjes pure chocola”.
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: kokos-sinaasappeltaartje
Chufakoeken met pure chocolade
Gluten- en lactosevrij
Ca. 12 koeken
0,47 euro per koek
Dit heb je nodig
- 175 gram chufameel
- 2 bananen
- 150 ml granendrank
- 3 el ahornsiroop
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl appelciderazijn
- ½ reep pure chocolade (78%) in grove stukjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden, vet een bakplaat licht in en bekleed deze met bakpapier.
- Pureer de bananen met de granendrank in keukenmachine en voeg daarna de rest van ingrediënten toe, behalve de chocola en mix tot een gladde massa.
- Spatel de stukjes chocolade door het beslag en vorm met het beslag kleine koekjes op de bakplaat van ca 1 cm dik.
- Bak de koekjes in ca 30 minuten gaar in het midden van de oven, controleer regelmatig of ze niet te bruin worden.
TIP: je kunt ook wat gehakte walnoten gebruiken i.p.v. de chocolade. Eet de chufakoeken afgekoeld en vers, dan zijn ze het lekkerst!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie