Sandra: “Een simpel recept: terwijl de pompoen in de oven roostert maak je de vulling van paddenstoelen, linzen en cranberries klaar. De gezonde cranberries geven een lekker zuurtje aan dit bijzonder en gezond gerecht. Om samen van te delen als bijgerecht, of als vegan hoofdgerecht voor 2 personen.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan tiramisu
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 2 personen
- Ca € 2,97 p/p
Oven voorverwarmen op ca 200 graden
Benodigdheden; bakplaat bekleed met bakpapier
Biologische ingrediënten:
- 1 oranje pompoen
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- 100 gram linzen
- 2 laurierblaadjes
- 75 gram verse cranberries
- 2 tenen knoflook
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 150 gram paddenstoelenmix
- Verse of gedroogde Italiaanse kruiden
- Chilivlokken (optioneel)
- Rucola
Zo maak je het
- Halveer de pompoen horizontaal en verwijder de pitjes en draadjes met een lepel.
- Leg de beiden helften op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met peper en grof zeezout.
- Rooster de pompoen in ca 25 minuten gaar tot het vruchtvlees zacht is.
- Kook de linzen samen met de laurierblaadjes gaar volgens de verpakking. Voeg halverwege de cranberry’s toe.
- Bak in een koekenpan de ui en knoflook in olijfolie zo’n 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak in ca 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en de kruiden.
- Leg een pompoen helft op elk bord. Giet de linzen af en verwijder de laurier. Verdeel dit over de pompoenhelften en schik hier de paddenstoelenmix over.
- Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met chilivlokken en serveer met een salade van rucola.
Tip: Voor een hoofdgerecht met alle essentiële eiwitten erin voeg je gare rijst aan het linzenmengsel toe.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie