“De bodem van deze pizza is gemaakt van een glutenvrije wrap. Dat is lekker snel én je kunt ‘m beleggen met wat je maar lekker vindt. Een heerlijke wrap-pizza!”
Ook lekker van Sandra: bloemkoolpizza
Gluten- en lactosevrije wrap-pizza
Gluten- en lactosevrij
2 pizza’s
3,49 euro per pizza
Oven voorverwarmen 180 graden
Bakblik met bakpapier
Dit heb je nodig
- 2 glutenvrije wrap tortilla’s
- 1 rode ui in ringen
- 2 handjes baby spinazie
- ½ pakje lactosevrije roomkaas
- 1 puntpaprika in ringen
- 6 zwarte olijven in plakjes
- 1 el pijnboompitten
- 1 tl oregano
Tomatensaus
- 1 blikje tomaatblokjes
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- Verse basilicum naar smaak
- 1 el balsamico
- 2 tn geperste knoflook
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Pureer de ingrediënten voor de tomatensaus grof en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de beide wraps op het bakpapier en bestrijk ze dun met de tomatensaus.
- Beleg met de helft van de spinazie, de ui- en paprikaringen en olijfjes.
- Roer de roomkaas glad en verdeel met 2 eetlepels toefjes roomkaas over de wrap.
- Bestrooi het geheel met de pijnboompitten en 1 tl gedroogde oregano. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de wrap-pizza ca 15 minuten in de oven.
- Serveer met de rest van de spinazie.
TIP: Gebruik in plaats van de tomatensaus eens (zelfgemaakte) pesto.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een antwoord